layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 

Sportens Verden

Herunder finder du et link til en Power Point præsentation af Horsens Museums særudstilling "Sportens Verden" samt artikel (pdf) fra Dansk Håndbold forbund´s magasin "Håndbold" nr. 2/ Marts 2008
God fornøjelse!

Sportens Verden.ppt

Dansk håndbold sat på museum - Magasinet "Håndbold", nr. 2/Marts 2008

Horsens Museum har endnu engang udvidet sin udstilling om sport og idræt i Horsens og omegn og på landsplan. Nyeste skud på stammen er herrehåndboldlandsholdets trofæ fra EM-sejren i januar 2008 og Bo Spellerbergs EM medalje.

Blandt den store gruppe danskere med håndboldfeber i januar var personalet på Horsens Museum. Medarbejderne fulgte herrehåndboldlandsholdets indsats tæt af en helt særlig årsag. Museet havde nemlig inden slutrunden forhørt sig hos Dansk Håndbold Forbund omkring muligheden for at låne et evt. EM-trofæ. Og da sejren var i hus, kom aftalen om udlånet hurtigt på plads.

Det første stykke tid var pokalen med landsholdsspillerne rundt til forskellige arrangementer for at fejre sejren, bl.a. var den med til modtagelsen på Københavns Rådhus.

I udstillingen på Horsens Museum funkler herrernes EM-trofæ side om side med kvindehåndboldlandsholdets mange pokaler, men trofæet har også selskab af bolden fra 1967, da herrehåndboldlandsholdet sidste gang nåede finalen i en slutrunde og vandt VM-sølv.

Museet er særlig glad for at kunne præsentere profilen Bo Spellerbergs medalje. Bo Spellerberg blev kaldt ind som joker i slutrundens sidste fase og spillede en stor rolle i Danmarks sidste kampe.
Bo Spellerbergs medalje

Horsens Museums udstilling ”Fra sportens verden” rummer også mange andre sportsgrene og præstationer fra f.eks. fodboldlandsholdets EM-sejr i 1992 til OLsølvmedaljen vundet af horsensianske roere ved legene i 1948.

Udstillingen er åben tirsdag til søndag 11-16 frem til 2. november 2008