Udstilling: Skeletter Fortæller

Særudstillinger

MUSEETS JULESTUE 2017

Igen i år byder vi alle skoleklasser, institutioner og familier indenfor til et hyggeligt julebesøg hos museets oldeforældre. De kan fortælle om jul i gamle dage, læse julehistorier - eller danse med børnene om det store, fint pyntede juletræ. Se juletoget køre, lav julepynt eller gå på opdagelse i museets legetøjsudstilling, hvor der er masser af muligheder for at lege selv - og pille det man orker. Læs mere...

 

GLIMT AF HORSENS

Horsens Museum har mange flotte genstande på vores magasiner, som vi gerne vil vise frem. Nu har vi flyttet magasinet ind på museet med en ny udstilling, der fortæller byens historier gennem tre århundreder. Der er fokus på det russiske hof, Lichtenberg, Løwenstein og 2. verdenskrig.

Der er mulighed for bl.a. at se nogle af lodskaptajn Løwensteins imponerende kineserier og at se en container, som blev nedkastet af englænderne til modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig. I tilknytning til udstillingen kan børn udforske byens historie gennem en skattejagt.

  

SKELETTER FORTÆLLER

Horsens Museum har fået en kirkegård i kælderen

Kvinder og mænd, babyer, børn og gamle mænd og koner, krigere og bønder, rig og fattig - og en pilgrim, der er vendt hjem fra sin vandring til Spanien. De er alle født og døde, og deres grave viser noget om både dem og deres samtid. Mens du går rundt på det 100 m2 store skelettæppe og betragter udvalgte skeletter, fortælles historien om nogle af de flere tusinde skeletter, som er gravet frem af museets arkæologer de seneste år.

Nu bliver der lejlighed til at møde disse mennesker i museets nye særudstilling, der også omfatter en ny opsætning af museets faste middelalderudstilling. De døde har givet os megen ny viden om levevilkårene på Horsensegnen i Middelalderen - og skeletterne får nu kød og blod og mulighed for selv at fortælle deres historier.

Se aktiviteter for børn her  (åbner ny side)

ROMERSK BRONZEFAD FRA ØLHOLM

Museets arkæologer har netop fundet et 2000 år gammelt bronzefad anvendt som urne i en rig brandgrav.
Miniudstillingen på museet fortæller om karret og forbindelserne til Romerriget.