layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 
Udstilling: Skeletter Fortæller

Særudstillinger

FILM FRA HORSENS

Horsens Museum tager dig en tur med tilbage i tiden i film og billeder. I udstillingslokalet kan man se kunst, hvor motiverne alle er fra Horsens, og man kan læne sig tilbage i de opstillede sofaer og se film fra Horsens, som byen så ud en gang.


SKELETTER FORTÆLLER

Horsens Museum har fået en kirkegård i kælderen

Kvinder og mænd, babyer, børn og gamle mænd og koner, krigere og bønder, rig og fattig - og en pilgrim, der er vendt hjem fra sin vandring til Spanien. De er alle født og døde, og deres grave viser noget om både dem og deres samtid. Mens du går rundt på det 100 m2 store skelettæppe og betragter udvalgte skeletter, fortælles historien om nogle af de flere tusinde skeletter, som er gravet frem af museets arkæologer de seneste år.

Nu bliver der lejlighed til at møde disse mennesker i museets nye særudstilling, der også omfatter en ny opsætning af museets faste middelalderudstilling. De døde har givet os megen ny viden om levevilkårene på Horsensegnen i Middelalderen - og skeletterne får nu kød og blod og mulighed for selv at fortælle deres historier.

Se aktiviteter for børn her  (åbner ny side)

ROMERSK BRONZEFAD FRA ØLHOLM

Museets arkæologer har netop fundet et 2000 år gammelt bronzefad anvendt som urne i en rig brandgrav.
Miniudstillingen på museet fortæller om karret og forbindelserne til Romerriget. 


UDSTILLING PÅ BYARKIVET

BORDELLET OG BYEN

Byarkivet åbner den 1. december for en udstilling med titlen ”Bordellet og byen”, der beskriver Horsens i slutningen af 1800-tallet. Prostitution var forbudt, men borgmester Chr. von Jessen gav alligevel tilladelse til oprettelse af et bordel, som eksisterede fra 1861-83.
Udstillingen vil på tematiske plancher illustrere forskellige aspekter af byens liv med prostitution som omdrejningspunkt. Hvem var de prostituerede? Hvor blev de behandlet for sygdom? Hvem var for og imod en offentlig prostitution osv.?
Udstillingen beskriver en by i vækst og en verden under forandring. Gratis adgang!
Udstillingen er åben til den 1/4-2016.Indholdsansvarlig Horsens Museum , horsensmuseum@horsens.dk