Arrangementer foråret 2018

Kulturhistorisk Forening

Maj Juni

Torsdag d. 31. maj kl. 11.00

En af Fængselsmuseets formidlere viser genstande frem som optager dem lige nu og fortæller historien bag. Se, hvad der vil blive talt om på Fængselsmuseets Facebookside en uge før fremvisningen, eller mød op og lad dig overraske.

Fugle og Fortidsminder langs Nørrestrand

Onsdag d. 6. juni kl. 19.00

De rige naturressourcer ved Horsens Fjord og Nørrestrand er blevet udnyttet af både stenaldermennesker, bønder og fiskere og i nyere tid skallegravere. På turen fortælles om områdets natur og kultur, blandt andet om de mange fund af bopladser og skaldynger fra stenalderen – og så er der historien om en meget gammel hest.

• Rundviser: Arkæolog Per Borup (Horsens Museum) og naturvejleder Thorke Østergård (Naturcenter Ulvedal)
  • Mødested: Parkeringspladsen ved Forum Horsens, Langmarksvej 53, 8700 Horsens
  • Pris: Gratis, ingen tilmelding.
  • Varighed: Ca. 2 timer

Familielørdag – Plads til alle aldre

Lørdag d. 2. juni kl. 11.00 og kl. 12.3

Rundvisningen er tilrettelagt for aldersgruppen ca. 8 - 99 år. På turen får du et indblik i, hvordan hverdagen fungerer i et lukket fængsel, og du får rig mulighed for at lytte, røre og spørge. Hver måned varieres der med nye emner.

• Rundviser: Historiker Maja Høgh Busted
  • Varighed: 5 kvarter

Temasøndag – Psykisk syge i fængslerne

Søndag d. 3. juni kl. 11.00

Temasøndag er en række åbne rundvisninger, hvor en af Fængselsmuseets formidlere har mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne på turen rundt i museets udstillinger. Nærmere beskrivelse af foredraget følger.

• Rundviser: Formand for SIND, Knud Kristensen

Torsdagstale - om privatbanerne i Horsens

Torsdag d. 7. juni kl. 16.00

Horsens Privatbaner eksisterede i mere end 80 år og bredte sig ud over et stort område af Østjylland. Sporene gik fra Thyregod i vest til Odder i øst, og lige så langt mod nord og syd. I mange år var det en af byens største arbejdspladser, og banerne gav den daglige indtægt til hundredvis af familier. Nu er alle fire baner forsvundet, og kun nogle gamle bygninger og skinnestumper vidner om den storhedstid, hvor Horsens blev kaldt ”Privatbanernes by”. Men mindet om banerne lever stadig hos mange mennesker i området, og i dagens Torsdagstale bliver historien genfortalt gennem billeder, tekster og erindringer.

• Foredragsholder: Forfatter og foredragsholder Hardy Nikolajsen
  • Mødested: Byarkivet, Horsens Bibliotek, Tobaksgården 12, 8700 Horsens
  • Pris: 25 kr. (+ gebyr). Billet kræves. Køb her.
  • Varighed: Ca. 1 time

Torsdag d. 7. juni kl. 11.00

Lørdag den 9. juni kl. 13.00

Kom med på en rundvisning i det prisvindende museum og få et unikt indblik i fængselsliv gennem 153 år. På turen rundt i museet ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du lytter til udvalgte fortællinger om fanger, fængselsliv og flugtforsøg.

Workshop: mediaLab

Lørdag den 9. juni kl. 11.30 - 14.30

Har du lyst til at prøve dine kreative evner af i selskab med en af museets underviser? Så besøg mediaLab, hvor vi omsætter fængslets historie til billeder, film og lyd. Det er for alle aldre og alle typer af talent, bare du har lysten til at skabe.

• Varighed: Op til 3 timer

Torsdag d. 14. juni kl. 11.00

Lørdagsrundvisninger

Lørdag den 16. juni kl. 13.00 og kl. 11.30

Torsdag d. 21. juni kl. 11.00

Lørdag den 23. juni kl. 13.00

Kom med på en rundvisning i det prisvindende museum og få et unikt indblik i fængselsliv gennem 153 år. På turen rundt i museet ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du hører udvalgte fortællinger om fanger, fængselsliv og flugtforsøg.

Torsdag d. 28. juni kl. 11.00

Lørdag den 30. juni kl. 13.00