Arrangementer foråret 2019

Museernes arrangementskalender for foråret 2019 er nu på gaden. Den kan hentes i papir på museerne, eller downloades her.

Fængselsmuseet
Guidede ture
 Byarkivet
 Andet
Kulturhistorisk Forening

Stenene fortæller - Gratis byvandring efter lukketid på Nordre Kirkegård

Onsdag d. 8. maj kl. 16.00

Assistenskirkegården, Den Gamle Assistenskirkegård og Nordre Kirkegård – kært barn har mange navne.

Den gamle kirkegård ligger som en oase midt i byen, hvor man kan mindes de døde, slappe af og nyde roen og/eller opsøge de gode historier. Stenene gemmer på mange fortællinger om såvel store som små personligheder, som hver på deres måde satte deres præg på Horsens. Tag med på kirkegårdsvandring og hør om kirkegården og de mange fine sten, som med årene er blevet en del af kirkegården.

• Foredragsholder: Museumsinspektør Merete Bøge Pedersen & arkivar Sofie Kristensen
• Mødested: Hovedindgangen ved Kirkegårdsallé
•Varighed: 1 time

Torsdag den 9. maj kl. 11.00

Har du lyst til at gå på opdagelse i fængselshistorien og Fængselsmuseet? Så kom med og lad dig overraske, når en af Fængselsmuseets formidlere på en kort tur i museet tager fat på et emne, som optager dem lige nu og viser genstande frem fra magasinerne.

• Formidler: Skiftende Mødested: Fængselsmuseet, Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Lørdag den 11. maj kl. 11.30 og kl. 13.00

Kom med på en rundvisning i Fængselsmuseet og få et unikt indblik i fængselsliv gennem 153 år. På turen rundt ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du lytter til udvalgte fortællinger om fanger og fængselsliv. Rundvisningerne giver en god introduktion til både museet og fængselshistorie, men undertemaerne kan variere fra gang til gang for at inkludere særudstillinger og aktuelle emner.

Weekendrundvisning

Søndag den 12. maj kl. 11.30

Tirsdag d. 14. maj kl. 16.30

Forårets vandringer byder på en tur gennem byens 50’ere. Nærmere bestemt 1350’erne, 1750’erne, 1850’erne og 1950’erne. Hør om livet i Horsens på en af de spændende ture rundt i byen med museets eksperter.

• Rundviser: Historiker Bodil Møller Knudsen

Torsdag den 16. maj kl. 11.00

Ferierundvisning

Fredag den 17. maj kl. 11.30

Ferierundvisninger

Lørdag den 18. maj kl. 11.30 og kl. 13.00

Ferierundvisning

Søndag den 19. maj kl. 11.30

Kloster og Kær – en aftentur ved Klostermølle

Tirsdag d. 21 maj kl. 19

Aftenen byder på fortællingen om 900 års historie fra kloster til papmølle, naturgenopretning, områdets varierede biotoper og lokale projekter omkring formidlingen af et på alle måder enestående landskab.

• Rundvisere: Naturvejleder Thorke Østergård (Naturcenter Ulvedal) og arkæolog Lars Pagh (Horsens Museum)
  • Mødested: P-pladsen ved Klostermølle, Klostermøllevej 48, 8660 Skanderborg
  • Pris: Gratis, ingen tilmelding
  • Varighed: Ca. 2 timer
  • Husk praktiske sko og tøj efter vejret.

Torsdag den 23. maj kl. 11.00

Mit Fængsel – fængselsbetjentene fortæller

Lørdag den 25. maj kl. 11.30 og kl. 13.00

Kom med en fængselsbetjent på rundvisning gennem det spændende Fængselsmuseum og få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Weekendrundvisning

Søndag den 26. maj kl. 11.30

Tirsdag d. 28. maj kl. 16.30

• Rundviser: Arkæolog Allan Skou Larsen
  • Pris: gratis

Ferierundvisninger

Den 30. maj - 2. juni kl. 11.30, kl. 13.00 og kl. 14.30

Kammerherre Sehesteds fund fra Addit

Tirsdag d. 4. juni kl. 19.00

Horsens Museum har registreret Kammerherre Niels Frederik Bernhard Sehesteds fund fra Addit og omegn. Der fortælles om Sehested og hans livslange interesse for oldsager, samt hvordan der på museet arbejdes med at dokumentere og registrere genstandene fra samlingen. Der vil også være mulighed for at se nogle af de meget fine urner og metalgenstande, der er fundet i nogle af de mange gravhøje ved Addit.

• Foredragsholder: Ejgil Lauritzen og Per Borup, begge fra Horsens Museum
  • Mødested: Horsens Museum, Sundvej 1a, 8700 Horsens
  • Pris: 30 kr. Billet kræves. Køb her.
  • Varighed: Ca. 2 timer

Torsdag den 6. juni kl. 11.00

Familielørdag

Lørdag den 8. juni kl. 11.00 og kl. 12.30

Vil du med på en rundvisning og få et indblik i, hvordan hverdagen fungerer i et lukket fængsel? Kom med på en tur rundt i museet, hvor der er rig mulighed for at lytte, røre og spørge. Det er for alle mellem ca. 8- 99 år. Hver måned vil der være nye emner.

Ferierundvisninger - Mit Fængsel – fængselsbetjentene fortæller

Den 9. – 10. juni kl. 11.30 og kl. 13.00

Tirsdag d. 11. juni kl. 16.30

• Rundviser: Kommer
  • Pris: gratis

Torsdag den 13. juni kl. 11.00

Lørdag den 15. juni kl. 11.30 og kl. 13.00

Søndag den 16. juni kl. 11.30 og kl. 13.00

Affaldshullernes hemmelighed

Tirsdag d. 18. juni kl. 19

• Rundvisere: Naturvejleder Thorke Østergård (Naturcenter Ulvedal) og arkæolog Frederik Callesen (Horsens Museum)
  • Mødested: P-pladsen ved Horsens Klosterkirke, Borgergade 32, 8700 Horsens
  • Pris: Gratis, ingen tilmelding.
  • Varighed: 2 timer.

DIN Horsens-Historie

Onsdag d. 19. juni kl. 19:30-21:00

Som borger i Horsens Kommune er du allerede en del af en historie, som strækker sig flere tusind år tilbage i tiden.

Som borger i Horsens er du en del af noget større; af en historie som vi på museerne gerne vil gøre levende og relevant for dig og resten af kommunens borgere, så det bliver en del af dine fortællinger om det sted i verden, du bor. Og vi har brug for din hjælp.

Vi inviterer derfor borgere, organisationer og foreninger indenfor på museet efter lukketid til spændende workshops. Her håber vi at få ny inspiration til, hvilke nedslag i byens lange historie du gerne vil have, vi fortæller. Og hvordan museet skal fortælle disse historier, så fortiden bliver levende her hos os i nutiden. Både for dig som borger og for de gæster og besøgende du vil vise din by og kommune frem for.

Husk at tilmelding er nødvendig på lhn@horsens.dk / 29 16 22 23 senest d. 17. juni

• Mødested: Horsens Museum, Sundvej 1A, 8700 Horsens
  • Museets sørger for drikkelse