layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 

Nyheder

Kyradser

Torsdagstale: Da Horsens havde soldater

10. juli 2019

Torsdag den 5. september 2019 kl. 16:00. Hvordan var byens liv med soldaterne som tvungne gæster og hvad fortæller de historiske erindringer om dengang, Horsens havde soldater? Allan Skou Larsen, arkæolog og kulturhistorisk guide fortæller i et ”Torsdag-foredrag” om perioden med Det Slesvigske Kyradserregiment i Horsens. Foredraget der er gratis, finder sted i Byarkivet, Sundvej 1A, 8700 Horsens.

byoglort

Byvandring: Om hverdagens skæve gang i datidens byliv med lort, affald og sort røg.

09. juli 2019

Tirsdag d. 10. september 2019 kl. 16:30. På denne Historiske Tirsdags guidede tur gennem Horsens bymidte kan du høre lokale erindring om hverdagens skæve gang, fortrædelighederne, besværlighederne, sygdom og fattigdom. Mødested:Hjørnet af Grønnegade og Hestedamsgade (ved Leos Fisk). Pris: Gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

Vandring gavlmalerier

Byvandring: Byens nye gavle

08. juli 2019

Onsdag d. 18. september kl. 16.30. Horsens Museum og Horsens Kunstmuseum inviterer til byvandringer rundt til byens nye kunstudsmykninger. Der vil blive fortalt om kunst- og kulturhistorie. Guiderne er museumsinspektør Julie Horne Møller og museumsinspektør Nick Schaadt. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Mødested: Rådhustorvet, ved Bjørn Nørgaards Engleporte (i den ende mod Åboulevarden).

Sondergade28

Byvandring: Fine facader og fattiglemmer

07. juli 2019

Tirsdag d. 24. september kl 16:30. Kom med på en vandring gennem Horsens by, hvor der sættes fokus på de store forskelle mellem rig og fattig i Horsens i perioden år 1700-1900. Selvom forskellene var mange og store, så var der ikke langt mellem de riges og fattiges kvartere. Det er gratis at deltage, tilmelding er ikke nødvendig. Mødested: Søndergade 12, overfor apoteket.

 

Vælg periode for nyheder
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori