layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 

Nyheder

Guidet tur: Bronzealder og bynatur

07. august 2018

Tirsdag d. 21. august kl. 19.00
På turen sættes de nye undersøgelser ved Kørupvej ind i en større sammenhæng med de talrige øvrige fund fra bondestenalderen og bronzealderen, som karakteriserer området omkring Lund og Horsens. Flere af fundene fra bondestenalderen er internationalt kendte.

Guidet tur: Underup

05. august 2018
Søndag d. 2. september kl. 15.00

Gåtur fra Underup til Vorbjerg Højene og Slaggaard Banke med museumsinspektør Per Borup som kyndig guide. Området er et unikt oldtidsmiljø i et kuperet område - her finder vi både gravhøje, stenalderbopladser og andre kulturspor.

Debataften: Fremtiden for kulturen i Horsens?

04. august 2018

Mandag d. 3. september kl. 19.00
Kom og giv din mening til kende og få svar på dine spørgsmål, når formanden for Kultur- og Civilsamfundsudvalget, Jakob Bille og Kultur- og eventchef, Lasse Schuleit, kommer på besøg for at tale om fremtidens kulturliv i Horsens Kommune. 

Guidet tur: Rundvisning ved Gedved Sø

04. august 2018

Torsdag d. 6. september kl. 17.00
I disse dage arbejdes på etableringen af Gedved Sø. Forberedelserne har været undervejs i mange år, men nu er projektet en realitet. Landskabet ved Gedved Sø er arkæologisk meget specielt. 

Guidet tur: Byrundvisning – Spedalsø, den lille landsby

04. august 2018

Torsdag d. 6. september kl. 16.30
Det beboede Spedalsøkvarter var oprindelig en lille landsby i et landområde med vand til næsten alle sider. Navnet Spedalsø er afledt af "Hospitalets Ø", da Sct. Jørgens Hospital brugte området til græsning for dets dyr. 

 

Vælg periode for nyheder
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori