layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 

Nyheder

Ekspeditionen - på sporet af Vitus Bering

01. maj 2018

TV-udsendelse på DRK, afsnit 1 af 6 - onsdag d. 2. maj kl. 21.45
Rejsedokumentaren fortæller over seks afsnit den spændende historie om Berings ekspeditioner, der havde til formål at kortlægge områder øst for Sibirien. 
Bering var født i Horsens, og Horsens Museum har bidraget til programserien.

Nyt digitalt kort leder dig til Gudenåens oplevelser

30. april 2018

Sommeren venter forude, og det gør Gudenåens oplevelser også. Nu bliver det lettere at finde cykelruter, forslag til gåture, attraktioner, historiske sites, fiskevand og skjulte naturperler, når du skal på tur langs Gudenåens bred. Et nyt digitalt kort kobler alt den nødvendige information, du har brug for, når den står på naturoplevelser langs Gudenåen. 

Fængselsmuseet i juni: Psykisk syge og fængsler

29. april 2018

Fængselsmuseet undersøger grænselandet mellem fængsler og psykiatrien. I år er det 65 år siden, at ”Statsfængslet i Horsens” for en periode ændrede navn og blev til ”Forvaringsanstalten og særfængslet m.v. i Horsens”. I de følgende 20 år blev fængslet ledet af en psykiater og de fleste af fangerne var forvarede.

Fængselsmuseet i april

27. april 2018

I april er der rig mulighed for at deltage i en af Fængselsmuseets aktiviteter, når vi stiller skarpt på fængslet i de sidste år frem mod lukningen i 2006. I april kan du bl.a. komme på rundvisning, deltage i workshops og besøge vores åbne museumsværksted.      

Kulturhistorisk Forening: Stenalder og Bronzealder, i nord

26. april 2018

Foredrag, onsdag d. 2. maj kl 19.00
Fra Danmark vendes blikket mod nord, langt mod nord. Vi følger den nordiske bronzealderkulturs ekspansion op gennem Norge i tiden mellem 1700 og 500 f.Kr. Vi rejser mod nord så langt som vi overhovedet kan komme, til Alta i Finmark. 

Fængselsmuseet i Kr. Himmelfartsferien

23. april 2018

10.-12. maj, 3 daglige rundvisninger
Sindrigt konstruerede tatoveringsmaskiner, hjemmetegnet pornografi, et sirligt snoet flugtreb og en kold jomfru indgår alle i Fængselsmuseets rundvisningstilbud i anledning af Kristi himmelfartsferien, hvor vi går dybt under huden på det forbudte i fængslet.

Fængselsmuseet: Åbning af Museumsværksted

13. april 2018

Lørdag d. 14. april kl. 11.30-14.30
Normalt foregår den største del af museernes arbejde bag lukkede døre og i aflåste magasiner. Nu holder Fængselsmuseets registreringsrum flyttedag, så museets gæster fremover får mulighed for at møde museumsinspektørerne.

Byvandring: Horsens gamle værtshuse

12. april 2018

Tirsdag d. 17. april kl. 16.30
Horsens har gennem historien været byen med de mange værtshuse og restauranter. I første halvdel af 1900-tallet var antallet ifølge Vejviseren højest i 1919 med 65.  Sandsynligvis var antallet langt større, hvis de uautoriserede værtshuse medtages.

Byvandring: Senmiddelalderens og renæssancens Horsens

03. april 2018

Tirsdag d. 3. april kl. 16.30
Den første tur i år tager os tilbage til senmiddelalderens og renæssancens Horsens, ca. 1400 – 1660. Her får vi hjælp af det, der er fundet i jorden, og det der gemmer sig i baggårdene.

Byarkivet: Torsdagstale - om Ove Lykkebergs aktiviteter under 2. verdenskrig

02. april 2018

Torsdag d. 5. april kl. 16.00
Jens Ove Lykkeberg fortæller om farens, Ove Lykkebergs, aktiviteter under 2. verdens-krig. Ove Lykkeberg var modstandsmand i Horsens.

 

Vælg periode for nyheder
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori