layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 

Nyheder

Aktuel arkæologi - jernalders grave ved Torsted

01. marts 2018

Tirsdag d. 13. marts kl. 16.00
Museets arkæologer byder indenfor på Horsens Museum til fortællinger om aktuelle udgravninger og fund. Der vil også være adgang til museets udstillinger. Denne eftermiddag drejer det sig om nye udgravninger i industrikvarteret ved Torsted.

Karen Rosenkrantz de Lichtenbergs dagbøger og regnskaber

28. februar 2018

Torsdag d. 15. marts kl. 19.00
Med foredraget om Karen Rosenkrantz de Lichtenbergs dagbøger og regnskaber 1771-95 kommer man tæt på herregårdsfruens hverdagsliv såvel på Bidstrup ved Langå som på besøg ved svigermoderen Bodil Hofgaard i det Lichtenbergske Bypalæ på Søndergade.

Kalender 2018

Horsens Museums kalender for første halvår 2018

27. februar 2018

Kalenderen for første halvår 2018 er klar. Du kan downloade den her. Du kan også hente den på Horsens Museum, Fængselsmuseet og Byarkivet. Den findes tillige på bibliotekerne i kommunen og alle kommunens infostandere. Få et godt overblik over alle de spændende og interessante arrangementer der er i løbet af halvåret. Vi ses!

Fængselsmuseet: Aktiviteter i februar

23. februar 2018

Februar bliver en ekstra travl måned i Fængselsmuseet. Aktiviteterne står nærmest i kø, og uanset om du er 8 eller 99+ år, så har vi et tilbud til dig. Fangen Carl August Lorentzen og hans mange kunstværker vil være udgangspunktet for aktiviteterne i februar. Som gæst får du rig mulighed for at deltage i et eller flere af vores tilbud for både børn og voksne.  

Byarkivet: Torsdagstale - om Hede Nielsen og Arena

19. februar 2018

Torsdag d. 1. marts kl. 16.00 - arrangementet er flyttet til bibliotekets foredragssal.
Hans Bomholt Rasmussen taler om Hede Nielsen og Arenas historie. Hede Nielsen havde ikke alene en stor betydning for Horsens, men også for udbredelsen af radio og TV i hele Danmark og i mange andre lande.

Horsens og Barakkerne - en 100-årig historie

08. februar 2018

Mandag d. 12. februar kl.19.00
For nogle var det alle tiders sted at bo. Andre kaldte det ren slum. Barakkerne nord for Nørretorv skrev deres helt eget kapitel i Horsens' historie. Opført for at løse en voldsom boligmangel i årene efter Første Verdenskrig og beregnet til at holde et årti. 

 

Vælg periode for nyheder
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori