Stjernholmgade

Affaldshullernes hemmelighed

07. juni 2019

Den 18. juni kl. 19:00 kan du gå med på en gratis skraldespands- og vandretur med naturvejleder og arkæolog i Horsens midtby

Hør naturvejleder Thorke Østergaard fortælle om byens dyre- og planteliv og arkæolog Frederik Callesen om de hemmeligheder fra byens fortid, som hullerne til de nedgravede affaldscontainere gemte på.

Bileribyen

Byvandring: 1950'ernes Horsens

06. juni 2019

Den 11. juni kl. 16:30 kan du komme med på den fjerde af forårets Historiske Tirsdage. Denne gang handler det om Horsens omkring 1950'erne. Det er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.

gedved

SÆRUDSTILLING: Gedved Sø – 10.000 års historie

03. juni 2019

Gedved Skoles 6. årgang udstiller plancher og model af Gedved Sø på Horsens Museum i samarbejde med museets arkæologer. Udstillingen åbner med taler den 13. juni kl. 16:00 og kan opleves hele sommerferien. Entré er gratis.

gudenaen

Otte østjyske museer lancerer ny podcast om Gudenåen

03. juni 2019

Nu kan du blive klogere på Gudenåens mange kulturhistorier, mens du sidder i bussen, sofaen eller bevæger dig rundt ude i naturen. Den nye podcast ”Åsteder – fortællinger fra Gudenåen” er netop udkommet med det første afsnit om Gudenåens udspring.

Gravhojkomp

Foredrag: Kammerherre Sehesteds fund fra Addit - Om bronzealderhøje, blå glasperler og rageknive

24. maj 2019

Den 4. juni 2019 kl. 19:00 kan du høre arkæologerne Per Borup og Ejgil Lauritzen fortælle om Sehesteds fund og de skjulte historie, der vidner om fjerne forbindelser langt uden for landets grænser. Billetter kan købes her.

HorsensRaadhus

Byvandring: Horsens omkring 1850'erne

21. maj 2019

Tirsdag den 28. maj kl. 16:30 kan du komme med på den tredje af forårets Historiske tirsdage. Denne gang er fokus på Horsens omkring 1850'erne. Det var perioden, hvor Grundloven lige var vedtaget, industrien tog fart og urbaniseringen tog til. Mødestedet er hjørnet af Jessensgade og Hestedamsgade, det er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

EfterlysningforDGB

HJÆLP Den Gamle By med at genskabe julen i Horsens!

21. maj 2019

En del af julen i Horsens skal genskabes i Den Gamle By.
Men museet i Aarhus har brug for hjælp, for at det kan lade sig gøre.

Kan du hjælpe med information om de gamle indsamlingsnisser? Så kontakt Horsens Museum.

Klostermoelletur

Kloster og kær

16. maj 2019

Tirsdag d. 21. maj kl. 19:00 kan du komme med på en vandretur med naturvejlederen og arkæologen i landskabet omkring Klostermølle. Det er gratis at deltage og ikke nødvendig at tilmelde sig. Arrangørerne er Naturcenter Ulvedal og Horsens Museum. Guiderne er naturvejleder Thorke Østergård og arkæolog Lars Pagh.

GenopdagHist

Genopdag din historie

16. maj 2019

Den 15. Juni kl. 12:00-15:00 kan du genopdage historien på Horsens Museum. Kom med til et gratis arrangement, hvor Vitus Berings liv og opdagelsesrejser er i centrum. Dagen byder på rundvisninger i museets udstilling om Bering og en præsentation af udgravningen af Berings grav i 1991.

Rundvisningerne begynder hver hele time. Tilmelding er ikke nødvendig.

Foto til workshop

DIN Horsens-Historie

16. maj 2019

Onsdag d. 19. juni kl. 19:30 inviterer vi borgere, organisationer og foreninger indenfor på museet til spændende workshops. Her håber vi at få ny inspiration til, hvilke nedslag i byens lange historie du gerne vil have, vi fortæller. Og forhåbentlig kan vi også sammen udtænke nye ideer til, hvordan museet skal fortælle disse historier, så fortiden bliver levende her hos os i nutiden. Både for dig som borger og for de gæster og besøgende du vil vise din by og kommune frem for