layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 

Nyheder

Foredrag: Årets udgravninger

22. januar 2019

Tirsdag d. 29.01.2019. kl 19.

Denne aften bydes indenfor på Horsens Museum, hvor museets arkæologer traditionen tro fortæller om årets udgravninger og gode fund.

Byvandring

Guidede ture i Horsens

08. januar 2019

Oplev Horsens på en guidet tur igennem byens spændende kvarterer. Hvorfor er Søndergade så bred? Hvorfor ligger Fængslet på bakken? Og hvem var egentlig Vitus Bering? Dyk ned i historien og få svar på dine spørgsmål i en anderledes og personlig oplevelse af byens mange perler. 

Gratisentre2019

Gratis entré på Horsens Museum

07. januar 2019

Gratis entré for alle på Horsens Museum. Fra årsskiftet er der indført gratis entré for både børn og voksne på Horsens Museum. Tag hele familien gratis med på museet og oplev de spændende udstillinger. De mindste kan gå på opdagelse i den børnevenlige legetøjsudstilling "Pilfingrenes Paradis", hvor man ikke kun må se, men også gerne røre! 

Allan AOF

3 x guidede ture arrangeret i samarbejde mellem Horsens Museum og AOF Horsens-Hedensted.

07. januar 2019

Vi gentager successen med de guidede ture, som er arrangeret i samarbejde med AOF Horsens-Hedensted. Der er tale om betalingsarrangementer med arkæolog Allan Skov Larsen som turleder. 

Podcasts skal formidle Gudenåens kulturhistorie

12. december 2018

I løbet af 2019 kan du blive klogere på Gudenåens kulturhistorie, mens du kører bil, støvsuger eller går en tur derude, hvor det hele fandt sted. Det skal en ny podcastserie sørge for. I foråret 2019 producerer GudenåSamarbejdet en række podcasts, hvor Gudenåens museer deler ud af deres store viden om Gudenåens historie.

Efter lukketid: Om Kammerherre Sehesteds fund fra Addit

06. november 2018

Onsdag d. 14. november kl. 16.00
På dagen vil der være aktuelt nyt fra museets arbejdsmark og mulighed for at høre om, hvordan der arbejdes på museet. En af museets aktuelle opgaver er registrering af Kammerherre Niels Frederik Bernhard Sehesteds fund fra Addit og omegn. 

Tag på tidsrejse i efterårsferien: Åben udgravning i Egebjerg

15. oktober 2018

Tirsdag d. 16. oktober kl. 14.00
I efterårsferien holder arkæologerne fra Horsens Museum åben udgravning på den store udgravning i det nordlige Egebjerg. Kom og oplev hvordan arkæologerne arbejder, og hvilken ny viden vi har fået om vores fælles fortid. 

Fængselsmuseet i efterårsferien

14. oktober 2018

I efterårsferien kan du få en oplevelse lidt ud over det sædvanlige, når tre mænd vender tilbage til deres forhenværende arbejdsplads på det tidligere statsfængsel i Horsens. I løbet af deres arbejdsliv har Bjarne, Erik og Kaj til sammen arbejdet næsten 100 år som fængselsbetjente, hvoraf en stor del var på fængslet i Horsens.

Efter lukketid: Om livet på toppen af bakken i Egebjerg

13. oktober 2018

Onsdag d. 24. oktober kl. 16.00
Direkte ind fra felten kommer Horsens Museums arkæologer og fortæller nyt fra museets store udgravning i det nordlige Egebjerg. Vi har allerede fået meget ny og spændende viden om Egebjergs tidlige historie. 

Guidet tur: Byvandring - De døde vækkes til live

12. oktober 2018

Tirsdag d. 30. oktober kl. 16.30
Dagen før Alle Helgenes Aften ”genoplives” Horsens-personer. I krig og fred har byens ledere og deres borgere gennem tiderne opbygget Horsens bys krønike, nogle gange gennem særegne hændelser, fænomener og mytedannelse

 

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori