Horsens Museum holder bogudsalg

20. juni 2018

STÆRKT NEDSATTE PRISER. Kig ind i butikken på Sundvej 1A og gør et bogkup. Få eksemplarer. Bemærk venligst: Vi kan desværre ikke påtage os at sætte udsalgsbøger til side eller fremsende dem.

06. juni 2018

Husk: TV-udsendelse på DRK, afsnit 6. Sidste afsnit - onsdag d. 6. juni kl. 21.45
Bering var født i Horsens, og Horsens Museum har bidraget til programserien.

Kan købes nu: Bogen om Bering ekspeditionen på DRK

06. juni 2018

På Horsens Museum fås nu bogen "På Zarens befaling - med Bering og Spangsberg i Sibirien og Stillehavet 1725-1743". Bogen er skrevet af Morten Hahn-Pedersen, som kan opleves som en af de tre fortællere i TV-udsendelsen som er blevet vist på DRK. Få eksemplarer.

Horsens Museum holder lukket

04. juni 2018
Tirsdag d. 5. juni
Horsens Museum er lukket hele grundlovsdag.

Fugle og Fortidsminder langs Nørrestrand

03. juni 2018

Onsdag d. 6. juni kl. 19.00
Guidet tur. De rige naturressourcer ved Horsens Fjord og Nørrestrand er blevet udnyttet af både stenaldermennesker, bønder og fiskere og i nyere tid skallegravere. På turen fortælles om områdets natur og kultur.

Byarkivet: Torsdagstale - om Horsens Privatbaner

02. juni 2018
Torsdag d. 7. juni kl. 16.00

Horsens Privatbaner eksisterede i mere end 80 år og bredte sig ud over et stort område af Østjylland. Sporene gik fra Thyregod i vest til Odder i øst, og lige så langt mod nord og syd.

30. maj 2018

Husk: TV-udsendelse på DRK, afsnit 5 af 6 - onsdag d. 30. maj kl. 21.45
Bering var født i Horsens, og Horsens Museum har bidraget til programserien.

Aktuel arkæologi: Vikingerne i Torsted

28. maj 2018

Tirsdag d. 29. maj kl. 16.00
Foredrag: Direkte ind fra felten kommer Horsens Museums arkæolog, Lars Pagh, der fortæller nyt fra en udgravning i den vestlige udkant af Torsted, hvor Horsens Kommune forbereder den næste udstykning af det areal, vi kalder Østerhåb Vest.

26. maj 2018

Hvis du ikke nåede at se udsendelsesrækken om Vitus Bering, kan du se dem her. Rejsedokumentaren fortæller over seks afsnit den spændende historie om Berings ekspeditioner, der havde til formål at kortlægge områder øst for Sibirien. Bering var født i Horsens, og Horsens Museum har bidraget til programserien.

Byvandring: De to hoffer

18. maj 2018

Tirsdag d. 22. maj kl. 16.30
Guidet tur. Horsens husede mellem 1780-1830, med en lille afbrydelse, to forskellige hoffer. På trods af at hofferne satte deres præg på samtidens Horsens, så er der næsten intet umiddelbart synligt bevaret fra dem i vore dages bybillede.