Guidet tur: Bronzealder og bynatur

07. august 2018

Tirsdag d. 21. august kl. 19.00
På turen sættes de nye undersøgelser ved Kørupvej ind i en større sammenhæng med de talrige øvrige fund fra bondestenalderen og bronzealderen, som karakteriserer området omkring Lund og Horsens. Flere af fundene fra bondestenalderen er internationalt kendte.

Udstilling: Danico Keramik

31. juli 2018

I en ny udstilling i forhallen viser Horsens Museum et fint udvalg af den store DANICO produktion. Keramikfabrikken DANICO blev grundlagt i 1919 af pottemageren Niels Peder Nielsen og købmand Carl Corfitzen. DANICO-navnet er en sammensætning af bogstaverne ”DA” for Danmark, ”NI” for Nielsen og ”CO” for Corfitzen.

Museumskort - besøg 4 museer i Horsens på 2 dage

31. juli 2018

Kom med bag tremmerne til en ellers lukket verden i Fængselsmuseet, oplev kunst i særklasse med flere af Danmarks allerstørste kunstnere på Horsens Kunstmuseum, tag på det vildeste nostalgi-trip på Dansk Industrimuseum og kom tæt på den kendte danske opdagelserejsende Vitus Bering på Horsens Museum.

Fængselsmuseet i sommerferien

02. juli 2018

I sommerferien tilbyder Fængselsmuseet gæster i alle aldre en svalende tur i skyggen. Man kan blive opkvikket med gode historier, sjove aktiviteter og masser af kreativitet. Kom med på en rundvisning om Mozart Lindberg, der sad i fængsel i 63% af sit liv, løs opgaver om hverdagen i fængslet og prøv at flygte eller bygge en celle i den digitale verden.

Horsens Museum holder bogudsalg

20. juni 2018

STÆRKT NEDSATTE PRISER. Kig ind i butikken på Sundvej 1A og gør et bogkup. Få eksemplarer. Bemærk venligst: Vi kan desværre ikke påtage os at sætte udsalgsbøger til side eller fremsende dem.

Ekspeditionen - på sporet af Vitus Bering

06. juni 2018

Husk: TV-udsendelse på DRK, afsnit 6. Sidste afsnit - onsdag d. 6. juni kl. 21.45
Rejsedokumentaren fortæller over seks afsnit den spændende historie om Berings ekspeditioner, der havde til formål at kortlægge områder øst for Sibirien.
Bering var født i Horsens, og Horsens Museum har bidraget til programserien.

Kan købes nu: Bogen om Bering ekspeditionen på DRK

06. juni 2018

På Horsens Museum fås nu bogen "På Zarens befaling - med Bering og Spangsberg i Sibirien og Stillehavet 1725-1743". Bogen er skrevet af Morten Hahn-Pedersen, som kan opleves som en af de tre fortællere i TV-udsendelsen som er blevet vist på DRK. Få eksemplarer.

Horsens Museum holder lukket

04. juni 2018
Tirsdag d. 5. juni
Horsens Museum er lukket hele grundlovsdag.

Fugle og Fortidsminder langs Nørrestrand

03. juni 2018

Onsdag d. 6. juni kl. 19.00
Guidet tur. De rige naturressourcer ved Horsens Fjord og Nørrestrand er blevet udnyttet af både stenaldermennesker, bønder og fiskere og i nyere tid skallegravere. På turen fortælles om områdets natur og kultur.

Byarkivet: Torsdagstale - om Horsens Privatbaner

02. juni 2018
Torsdag d. 7. juni kl. 16.00

Horsens Privatbaner eksisterede i mere end 80 år og bredte sig ud over et stort område af Østjylland. Sporene gik fra Thyregod i vest til Odder i øst, og lige så langt mod nord og syd.