Podcasts skal formidle Gudenåens kulturhistorie

12. december 2018

I løbet af 2019 kan du blive klogere på Gudenåens kulturhistorie, mens du kører bil, støvsuger eller går en tur derude, hvor det hele fandt sted. Det skal en ny podcastserie sørge for. I foråret 2019 producerer GudenåSamarbejdet en række podcasts, hvor Gudenåens museer deler ud af deres store viden om Gudenåens historie.

Efter lukketid: Om Kammerherre Sehesteds fund fra Addit

06. november 2018

Onsdag d. 14. november kl. 16.00
På dagen vil der være aktuelt nyt fra museets arbejdsmark og mulighed for at høre om, hvordan der arbejdes på museet. En af museets aktuelle opgaver er registrering af Kammerherre Niels Frederik Bernhard Sehesteds fund fra Addit og omegn.

Tag på tidsrejse i efterårsferien: Åben udgravning i Egebjerg

15. oktober 2018

Tirsdag d. 16. oktober kl. 14.00
I efterårsferien holder arkæologerne fra Horsens Museum åben udgravning på den store udgravning i det nordlige Egebjerg. Kom og oplev hvordan arkæologerne arbejder, og hvilken ny viden vi har fået om vores fælles fortid.

Fængselsmuseet i efterårsferien

14. oktober 2018

I efterårsferien kan du få en oplevelse lidt ud over det sædvanlige, når tre mænd vender tilbage til deres forhenværende arbejdsplads på det tidligere statsfængsel i Horsens. I løbet af deres arbejdsliv har Bjarne, Erik og Kaj til sammen arbejdet næsten 100 år som fængselsbetjente, hvoraf en stor del var på fængslet i Horsens.

Efter lukketid: Om livet på toppen af bakken i Egebjerg

13. oktober 2018

Onsdag d. 24. oktober kl. 16.00
Direkte ind fra felten kommer Horsens Museums arkæologer og fortæller nyt fra museets store udgravning i det nordlige Egebjerg. Vi har allerede fået meget ny og spændende viden om Egebjergs tidlige historie.

Guidet tur: Byvandring - De døde vækkes til live

12. oktober 2018

Tirsdag d. 30. oktober kl. 16.30
Dagen før Alle Helgenes Aften ”genoplives” Horsens-personer. I krig og fred har byens ledere og deres borgere gennem tiderne opbygget Horsens bys krønike, nogle gange gennem særegne hændelser, fænomener og mytedannelse

Ferieåbent

11. oktober 2018

Museet på Sundvej har åbent alle dage i efterårsferien, inkl. mandag d. 15. oktober.

Pilfingrenes Paradis lukker midlertidigt

08. oktober 2018

Den permanente udstilling "Pilfingrenes Paradis" er lukket for publikum frem til Julearrangementet åbner den 27/11. Men vi har stadig en børneaktivitet i udstillingen "Glimt af Horsens," hvor børnene kan tage en flaskepost, løse nogle opgaver i udstillingen og ved løst opgave få en lille gevinst.

Byvandring - Midtbyens bygninger og Horsens' historie

04. oktober 2018

Tirsdag d. 9. oktober kl. 16.30
Fra ca. 1300 til ca. 1850 udgjorde vore dages midtby selve Horsens by. Først derefter voksede byen. Nogle af midtbyens ældre bygninger fortæller om særlige begivenheder,  om særlige identitetsskabende historier eller om særlige perioder i byens lange historie.

Horsens Museum søger museumsinspektør

02. oktober 2018

Horsens Museum søger en museumsinspektør med formidling og undervisning som hovedområde. Stillingen vil primært være tilknyttet Fængselsmuseet under Kulturhistorisk Afd. (nyere tid).  Tiltrædelse pr. 1. december 2018 eller efter aftale. Læs hele stillingsannoncen her.