igen

Horsens Museum og Byarkivet åbner igen den 26. maj

25. maj 2020

Endelig kan Horsens Museum og Byarkivet åbne igen. Vi ses forhåbentlig den 26. maj!

1940

Ny særudstilling: Besæt Befri! åbner den 9. juni på Horsens Museum

24. maj 2020

9. juni åbner museet en ny særudstilling.
I anledning af 75 års jubilæet for befrielsen åbner Horsens Museum en ny særudstilling "BESÆT BEFRI!".

coviden

VIL DU VÆRE MED TIL AT SKRIVE HISTORIEN?

24. marts 2020

Del din CO-VID(en) med eftertiden!
Museum Horsens og Horsens Bibliotek inviterer alle borgere til at være med til at skrive historien om Coronakrisen, mens den udfolder sig. Her kan du læse mere om, hvordan du kan bidrage med din historie.

Arrangementer aflyst på Horsen Museum.

11. marts 2020

Horsens Kommune har igangsat en række initiativer for at hindre spredning af Coronavirus. Det betyder, at Horsens Museum i en periode til og med den 3. april aflyser alle planlagte arrangementer. Det er dog stadig muligt at besøge museet som almindelig gæst.

Veng Kirke

Stemningsfuld lyttebiograf i Veng Kirke om Gudenåens klostre

17. januar 2020

Tirsdag den 28. januar kl. 19.00. Levende stearinlys, munkesang, klosterøl og podcasts om to af Gudenåens klostre – Øm Kloster og Voer Kloster. Det er nogle af ingredienserne, når Veng kirke og otte museer inviterer til en gratis aften med smæk på oplevelserne under hvælvingerne i Veng Klosterkirke tirsdag d. 28. januar kl. 19.

Jødisk begravelse

Torsdagstale: om Jøderne i Horsens

14. januar 2020

Torsdag den 6. februar kl. 16.00. Kom og hør historien om den første jøde i Horsens, om storhedstiden og bliv klogere på, hvordan jødisk historie i Horsens hænger sammen med både Horsens Historien og Danmarkshistorien. Taler: Museumsinspektør Christina Louise Sørensen. Sted: Byarkivet, Sundvej 1a, 8700 Horsens Pris: Gratis.

Vinterferie 2020

Vinterferie for børn

13. januar 2020

Lørdag den 8. februar til søndag den 16. februar: I vinterferien kan du lave dit eget fastelavnsris og smukke maskebalsmasker. Du kan også gå på jagt i museets udstillinger og være med i konkurrencen om en spændende børnebog. Det er ganske gratis. Åbent fra kl. 11.00-16.00.

Fastelavn

Fastelavn på Horsens Museum

12. januar 2020

Lørdag den 22. februar: Kom til Fastelavn på Horsens Museum.  Tønderne er klar og pyntet, og gratis fastelavnsboller er lige på trapperne. Det hele venter bare på dig. Museet åbner kl. 10:00, og Tøndeslagningen begynder kl. 10:30. Entré er gratis, og det er gratis at deltage.

Bastian

Torsdagstale: Om Kristian Kirks Telefonfabrikker og bygningen Bastian. ALLE PLADSER OPTAGET

11. januar 2020

Torsdag den 5. marts kl. 16.00: Hør om Kristians Kirks Telefonfabrikker, der fra 1896 til 1967 holdt til i det nu fredede fabrikskompleks Bastian i Emil Møllers Gade. Foredraget krydres med erindringer fra arbejdere, chefer og værkførere, og historien om bygningen Bastian. Taler er Registrator ved Industrimuseet, John Juhler Hansen. Arrangementet er gratis. Tilmelding er nødvendig på byarkivet@horsens.dk eller tlf. 24875111.

Tange

Nyt afsnit i "Åsteder - fortællinger fra Gudenåen"

10. januar 2020

Nu er et nyt podcastafsnit i serien ”Åsteder – fortællinger fra Gudenåen” udkommet. Denne gang handler det om, hvordan Danmarks største sø, Tange Sø, bliver anlagt omkring 1920. Afsnittet er fortalt af Jytte Thorndahl fra Energimuseet ved Bjerringbro.

« 2019
seneste 2020