19. januar 2018
Torsdag d. 25. januar kl. 11.00

En af Fængselsmuseets formidlere viser genstande frem som optager dem lige nu og fortæller historien bag. Se, hvad der vil blive talt om på Fængselsmuseets Facebookside en uge før fremvisningen, eller mød op og lad dig overraske.

allan

Fængselsmuseet: Lørdagsrundvisning

18. januar 2018

Lørdag den 27. januar kl. 13.00
Kom med på en rundvisning i det prisvindende museum og få et unikt indblik i fængselsliv gennem 153 år. På turen rundt i museet ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du Lytter til udvalgte fortællinger om fanger, fængselsliv og flugtforsøg.

Arkæologi: Årets udgravninger

17. januar 2018
Onsdag d. 31. januar kl. 19.00

Denne aften bydes indenfor på Horsens Museum, hvor museets arkæologer traditionen tro fortæller om årets udgravninger og gode fund. Blandt meget andet vises aktuelle fund fra yngre stenalder gjort i forbindelse med arkæologiske undersøgelser ved Lund.

17. januar 2018
Torsdag d. 18. januar kl. 11.00

Byarkivet: Torsdagstale - Horsens havn

16. januar 2018
Torsdag d. 1. februar kl. 16.00

Horsens havn har ligesom de fleste danske havne gennemgået en gennemgribende forandring de seneste mange århundreder. Kom og hør om havnens spændende udvikling fra åhavn over industrihavn til den moderne og bynære havn.

Kalender 2018

Horsens Museums kalender for første halvår 2018

31. december 2017

Kalenderen for første halvår 2018 er klar. Du kan downloade den her. Du kan også hente den på Horsens Museum, Fængselsmuseet og Byarkivet. Den findes tillige på bibliotekerne i kommunen og alle kommunens infostandere. Få et godt overblik over alle de spændende og interessante arrangementer der er i løbet af halvåret. Vi ses!

Fængselsmuseet i januar

30. december 2017

I 2018 er det 70 år siden, at tyv, bedrager og flugtkonge Carl August Lorentzen modtog en sikkerhedsforvaringsdom uden slutdato. I den anledning vil museets aktiviteter i januar og februar tage afsæt i Lorentzens tidsubestemte ophold i fængslet, og den kunst han frembragte bag tremmerne

29. december 2017
Torsdag d. 4. januar kl. 11.00

allan

Fængselsmuseet: Familielørdag

28. december 2017

Lørdag d. 6. januar kl. 11.00 og kl. 12.30
Rundvisningen er tilrettelagt for aldersgruppen ca. 8 - 99 år. På turen får du et indblik i, hvordan hverdagen fungerer i et lukket fængsel, og du får rig mulighed for at lytte, røre og spørge. Hver måned varieres der med nye emner.

Byarkivet: Torsdagstale om post og privatbaner

07. december 2017

Torsdag d. 7. december kl. 16.00
I 2015 lukkede det sidste rigtige posthus i Horsens. Finn Skriver Laursen fortæller historien om mennesker og materiel, der gennem årene gjorde det muligt at kommunikere ved hjælp af breve.