søndergade

Byvandring: Historiske Tirsdage - Den Skæve By

16. august 2019

Tirsdag den 27. august, kl. 16:30. Temaet for efterårets Historiske Tirsdage er den skæve by, og vi begynder med middelalderen i den brede forstand. Mødested: Torvet, ved syddøren til Vor Frelses Kirke. Det ganske gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Husk tøj efter vejret.

Sommerferien 2019 på Horsens Museum

12. august 2019

Trænger du til at blive kølet af i sommervarmen, eller skal du i ly for en regnbyge?  Horsens Museum er svaret - og det er gratis at komme ind! Vi holder sommerferieåbent alle dage fra 10-16 i ugerne 27-35 (1. juli-31.august).

Vandring gavlmalerier

Byvandring: Byens nye gavle

11. august 2019

Onsdag d. 14. august kl. 16.30. Horsens Museum og Horsens Kunstmuseum inviterer til byvandringer rundt til byens nye kunstudsmykninger. Der vil blive fortalt om kunst- og kulturhistorie.Guiderne er museumsinspektør Julie Horne Møller og museumsinspektør Nick Schaadt. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Mødested Hestedamsgade overfor Juta Ost.

Grumstrup

Grumstrup - Landsbyliv i tusind år

09. august 2019

Tirsdag 20/8 kl. 17.00-19.00. I serien Landsbyliv arrangeres der en guidet tur rundt i landsbyen Grumstrup.

oestbirk

Spelt, stenøkser og sensommernatur – guidet tur i Østbirk

09. august 2019

Tirsdag d. 20. august kl. 19.00. Denne aften vil der være mulighed for at tage med arkæologen og naturvejlederen på en guidet sensommertur i Østbirk. Vi vil på turen høre fortællinger fra den aktuelle natur, men den vil også bringe os gennem et område, der ved overgangen til bronzealderen for knap 4000 år siden havde en særlig betydning, og som tiltrak folk fra nær og fjern. Mødested: Storegade 47, 8752 Østbirk (ved Østbirkhallen). Det er gratis, ingen tilmelding.

Kyradser

Torsdagstale: Da Horsens havde soldater

10. juli 2019

Torsdag den 5. september 2019 kl. 16:00. Hvordan var byens liv med soldaterne som tvungne gæster og hvad fortæller de historiske erindringer om dengang, Horsens havde soldater? Allan Skou Larsen, arkæolog og kulturhistorisk guide fortæller i et ”Torsdag-foredrag” om perioden med Det Slesvigske Kyradserregiment i Horsens. Foredraget der er gratis, finder sted i Byarkivet, Sundvej 1A, 8700 Horsens.

Stjernholmgade

Affaldshullernes hemmelighed

07. juni 2019

Den 18. juni kl. 19:00 kan du gå med på en gratis skraldespands- og vandretur med naturvejleder og arkæolog i Horsens midtby

Hør naturvejleder Thorke Østergaard fortælle om byens dyre- og planteliv og arkæolog Frederik Callesen om de hemmeligheder fra byens fortid, som hullerne til de nedgravede affaldscontainere gemte på.

Bileribyen

Byvandring: 1950'ernes Horsens

06. juni 2019

Den 11. juni kl. 16:30 kan du komme med på den fjerde af forårets Historiske Tirsdage. Denne gang handler det om Horsens omkring 1950'erne. Det er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.

gedved

SÆRUDSTILLING: Gedved Sø – 10.000 års historie

03. juni 2019

Gedved Skoles 6. årgang udstiller plancher og model af Gedved Sø på Horsens Museum i samarbejde med museets arkæologer. Udstillingen åbner med taler den 13. juni kl. 16:00 og kan opleves hele sommerferien. Entré er gratis.

gudenaen

Otte østjyske museer lancerer ny podcast om Gudenåen

03. juni 2019

Nu kan du blive klogere på Gudenåens mange kulturhistorier, mens du sidder i bussen, sofaen eller bevæger dig rundt ude i naturen. Den nye podcast ”Åsteder – fortællinger fra Gudenåen” er netop udkommet med det første afsnit om Gudenåens udspring.