Fængselsmuseet: Åbning af Museumsværksted

13. april 2018

Lørdag d. 14. april kl. 11.30-14.30
Normalt foregår den største del af museernes arbejde bag lukkede døre og i aflåste magasiner. Nu holder Fængselsmuseets registreringsrum flyttedag, så museets gæster fremover får mulighed for at møde museumsinspektørerne.

Byvandring: Horsens gamle værtshuse

12. april 2018

Tirsdag d. 17. april kl. 16.30
Horsens har gennem historien været byen med de mange værtshuse og restauranter. I første halvdel af 1900-tallet var antallet ifølge Vejviseren højest i 1919 med 65.  Sandsynligvis var antallet langt større, hvis de uautoriserede værtshuse medtages.

Byvandring: Senmiddelalderens og renæssancens Horsens

03. april 2018

Tirsdag d. 3. april kl. 16.30
Den første tur i år tager os tilbage til senmiddelalderens og renæssancens Horsens, ca. 1400 – 1660. Her får vi hjælp af det, der er fundet i jorden, og det der gemmer sig i baggårdene.

Byarkivet: Torsdagstale - om Ove Lykkebergs aktiviteter under 2. verdenskrig

02. april 2018

Torsdag d. 5. april kl. 16.00
Jens Ove Lykkeberg fortæller om farens, Ove Lykkebergs, aktiviteter under 2. verdens-krig. Ove Lykkeberg var modstandsmand i Horsens.

Fortidsmindedag – orienteringsløb omkring Bygholm Sø

31. marts 2018

Søndag d. 22. april kl. 13.30
Spor af fortidsminder findes ofte skjult i landskabet, og kræver til tider en museumsfaglig persons trænede øje at spotte. Nogen af de mennesker, der er bedst til at finde vej i landskabet er orienteringsløbere.

Fængselsmuseet: Aktiviteter i marts

22. marts 2018

I marts vil fængselsmuseets aktiviteter have straf i Danmark, som det vigtigste omdrej-ningspunkt. Vi tilbyder bl.a. en række særligt tilrettelagte rundvisninger, som alle vil belyse månedens emne fra forskellige vinkler, men uanset hvilket tilbud du vælger, er det sikkert, at du vil blive lidt klogere på emnet straf i Danmark.

Fængselsmuseet i påskeferien

21. marts 2018

Når du besøger Fængselsmuseet i påskeferien, sikrer en række særlige påsketilbud, at du kan leve dig ind i den specielle verden bag tremmer. Åbne rundvisninger fortæller om livet i fængsler i dag, og desuden er der mulighed for at skrive påskebreve og opbygge din egen digitale 3D-celle.

Fængselsmuseet i april

16. marts 2018

I april er der rig mulighed for at deltage i en af Fængselsmuseets aktiviteter, når vi stiller skarpt på fængslet i de sidste år frem mod lukningen i 2006. I april kan du bl.a. komme på rundvisning, deltage i workshops og besøge vores åbne museumsværksted.

Kulturhistorisk Forening: Stenalder og Bronzealder, i nord

15. marts 2018

Onsdag d. 2. maj kl 19.00
Fra Danmark vendes blikket mod nord, langt mod nord. Vi følger den nordiske bronzealderkulturs ekspansion op gennem Norge i tiden mellem 1700 og 500 f.Kr. Vi rejser mod nord så langt som vi overhovedet kan komme, til Alta i Finmark.

Byarkivet: Torsdagstale - de hvide busser på Møgelkær

14. marts 2018

Torsdag d. 3. maj kl. 16.00.
Hør den spændende historie om lejren der i en kort periode før den 5. maj 1945 husede befriede norske og danske koncentrationslejrfanger, der kom fra Tyskland med Folke Bernadottes hvide busser.