Fængselsmuseet: Ved ét hug

19. november 2017

November
I november er det præcis 125 år siden, at Jens Nielsen ved ét hug blev henrettet i fængslets indre vestre gård, og mange af Fængselsmuseets tilbud i november vil derfor omhandle den dødsdømte Jens Nielsen.

Fængselsmuseet i december

18. november 2017

December nærmer sig med hastige skridt, og over alt begynder lyskæder, guirlander og julestjerner så småt at dukke frem. Fængselsmuseet er ingen undtagelse, for også i år kan du opleve et julepyntet museum, som vil danne en stemningsfyldt ramme om museets rundvisningstilbud i december.

Byarkivet: Torsdagstale - om Horsens kirkegårde

30. oktober 2017

Torsdag d. 2. november kl. 16.00
Sofie Kristensen, KA i Middelalder- og Renæssancearkæologi, taler om et gravminderegistreringsprojekt, der fandt sted i foråret på Nordre, Østre og Vestre Kirkegårde.

29. oktober 2017

Torsdag d. 2. november kl. 11.00
Skarpretten, inspektøren, præsten og jounalisten. Kom med overinspektør Maria Briese, når hun  torsdag afholder ”Formidleren fortæller” og i den anledning inviterer indenfor i fængslets vestre gård, som normalt er lukket for adgang.

29. oktober 2017

Torsdag d. 9. november kl. 11.00
En af Fængselsmuseets formidlere viser genstande frem som optager dem lige nu og fortæller historien bag genstandene. Se, hvad der vil blive talt om på Fængselsmuseets Facebookside en uge før fremvisningen, eller mød op og lad dig overraske.

rasmusrundviser

Fængselsmuseet: Rundvisninger - familielørdag

28. oktober 2017

Lørdag d. 4. november kl. 11.00 og kl. 12.30
Kom med på en rundvisning i det prisvindende museum og få et unikt indblik i fængselsliv gennem 153 år. På turen rundt i museet ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du hører udvalgte fortællinger om fanger, fængselsliv og flugtforsøg.

rasmusrundviser

Fængselsmuseet: Lørdagsrundvisning

28. oktober 2017

Lørdag d. 11. november kl. 13.00

Fængselsmuseet: Rundvisninger temasøndag - ét hug

27. oktober 2017

Søndag d. 5. november kl. 11.00
Ved ét hug skiltes hovedet fra kroppen, skrev skarpretter Seistrup om det hug som dræbte Jens Nielsen for 125 år siden, da han som den sidste i Danmark blev henrettet med økse. Rundvisningen i museet og på henrettelsesstedet bringer dig helt tæt på historien.

26. oktober 2017

Torsdag d. 16. november kl. 11.00