Glimt af Horsens

12. september 2017

Horsens Museum har mange flotte genstande på vores magasiner, som vi gerne vil vise frem. Nu har vi flyttet magasinet ind på museet med en ny udstilling, der fortæller byens historier gennem tre århundreder. Der er fokus på det russiske hof, Lichtenberg, Løwenstein og 2. verdenskrig.

Aktuel arkæologi - jernalder ved Nørrestrand

11. september 2017
Onsdag d. 13. september 2017 kl. 15.00

Museets arkæologer byder indenfor på Horsens Museum til fortællinger om aktuelle udgravninger og fund. Denne eftermiddag udgår fortællingen fra området mellem Nørrestrand og Vær Sø – et af egnens smukkeste naturområder.

Formidleren fortæller: Graffiti

10. september 2017

Torsdag d. 14. september kl. 11.00
Kurt Madsen og Maria Briese har støvet gennem celler, depoter og samling for at finde eksempler på graffiti til denne uges 'Formidleren fortæller', hvor Maria Briese vil tale om den helt særlige historiske kilde som de utallige graffiti udgør.

Skumringstur ved Nim

09. september 2017

Onsdag den 20. september 2017 kl. 18.30
I Nim-området er der gjort arkæologiske fund fra næsten alle perioder af oldtiden, men især sporene fra jernalderen er talrige og omfatter både bebyggelser, grave og ofringer.

Mennesket har altid vandret

09. september 2017

Onsdag d. 20. september 2017 kl. 19.00
Museumsinspektør Jeanette Varberg fortæller historien om de mange folkevandringer, der ændrede den europæiske historie, lige fra de tidligste tider, over Romerriget, vikingetiden til vore dage.

Formidleren fortæller: En trægenstand

08. september 2017

Torsdag d. 21. september 2017 kl. 11.00
Det er ikke altid helt let, når man er museumsansat og skal forstå historien og genstande. Det oplevede Rasmus Barslund Grønbæk, da han skulle registrere noget, som en kollega lettere opgivende havde kategoriseret som en 'træ genstand".

Torsdagstale: Om handelsgartnerier

06. september 2017

Torsdag d. 5. oktober kl. 16.00
I Horsens by voksede handelsgartnerier og gartnerforretninger frem med stor hast i årene, hvor byen blev industrialiseret, og hvor befolkningstallet derfor steg.

De velbesøgte rundvisninger i Fængselsmuseet er populære hos voksne, børn og alle ind imellem

Rundvisninger: Middelalderfestival

23. august 2017

Lørdag d. 26. august kl. 11.00, kl. 12.30, kl. 14.00
I anledning af Europæisk Middelalderfestival kan du få et indblik i hverdagen i det tidligere Statsfængsel, og hvordan fængslet, da det åbnede i 1853, markerede afslutningen på middelalderens straffe og viste vejen frem mod nutidens straffesystem.

Byvandring: Udenfor byens porte

22. august 2017

Tirsdag d. 29. august kl. 16.00
Horsens bys fællesejede markjorder blev i begyndelsen af 1800-årene udstykkede og solgt til private. Nogle af de første, som slog sig ned her, var handelsgartnerne. Billet kræves.

solnedgang

Torsdagstale: Nordboernes koloni på Grønland

21. august 2017

Torsdag d. 7. september kl.16.00
Historien om nordboernes koloni på Grønland (985-1500 e.kr.). Her skulle de vænne sig til et nyt miljø med nye muligheder og begrænsninger, mens de stadig holdt fast i deres kulturelle arv. Billet kræves.

« 2016
seneste 2017