Kloster og kær

16. maj 2019

Tirsdag d. 21. maj kl. 19:00 kan du komme med på en vandretur med naturvejlederen og arkæologen i landskabet omkring Klostermølle. Det er gratis at deltage og ikke nødvendig at tilmelde sig. Arrangørerne er Naturcenter Ulvedal og Horsens Museum. Guiderne er naturvejleder Thorke Østergård og arkæolog Lars Pagh.

Den fantastiske natur og kulturhistorie ved Klostermølle fortælles af naturvejleder Thorke Østergård, Naturcenter Ulvedal og arkæolog Lars Pagh, Horsens Museum på en vandretur, hvor vi kommer vidt omkring. Vi mødes på p-pladsen ved den gamle garage syd for Klostermølle. Herfra går vi ned til Klostermølle og op langs Gudenåen, der her løber gennem munkenes kanal, forbi riværket og videre ad den stejle vej op på Sukkertoppen. Her kan vi nyde den storslåede udsigt, inden vi går gennem Højlund Skov og igen ned til Klostermølle, hvor vi slutter af med et besøg i den fjerneste ende af tørreladen, der er indrettet som fugletårn. Turen byder på fortællinger om naturen netop nu og bevarings- og naturgenopretningsprojekter i Klosterkæret og Døde Å. Kulturhistorien vil også blive fortalt med fokus på de seneste 900 år, hvor udnyttelsen af vandkraften med skiftende vandmøller har udgjort eksistensgrundlaget for først munkenes kloster i middelalderen og siden produktion af træmasse og pap i nyere tid. Undervejs er der gode chancer for at se isfuglen, selvom vi ikke giver garantier på naturens vegne. Vel mødt med fornuftigt fodtøj og gode ben!

Arrangør:    Naturcenter Ulvedal og Horsens Museum

Guider:        Naturvejleder Thorke Østergård, tlf. 2931 3740

Arkæolog Lars Pagh, tlf. 3056 4162

Tidspunkt:    Tirsdag d. 21. maj kl. 19.00

Varighed:     Ca. 2 timer

Turen er gratis og kræver ikke tilmelding.