Foredrag: Kammerherre Sehesteds fund fra Addit - Om bronzealderhøje, blå glasperler og rageknive

24. maj 2019

Den 4. juni 2019 kl. 19:00 kan du høre arkæologerne Per Borup og Ejgil Lauritzen fortælle om Sehesteds fund og de skjulte historie, der vidner om fjerne forbindelser langt uden for landets grænser. Billetter kan købes her.

Kammerherre Niels Frederik Bernhard Sehested havde en livslang interesse for fortidsminder og oldsager. Mest kendt er den imponerende samling på Broholm, der omfatter oldsager fundet på Broholm og omegn. Sehested udførte selv flere arkæologiske udgravninger og tidlige eksperimentelle forsøg med blandt andet stenøkser.

Sehested foretog også arkæologiske undersøgelser ved Addit. Horsens Museum har registreret og dokumenteret disse genstande fra Sehesteds arkæologiske samling. Aftenen byder på fortællingen om Sehested, hans arkæologiske virke og de mange fine grave og gravgaver, der er fundet i nogle af de mange gravhøje ved Addit. Gravhøjene og genstandene bærer på skjulte historier, der vidner om fjerne forbindelser langt uden for landets grænser. Arkæolog Per Borup fortæller om bronzealderhøje og sætter Sehesteds fund ind i bronzealderens kulturlandskab.

• Foredragsholder: Ejgil Lauritzen og arkæolog Per Borup, begge fra Horsens Museum
  • Mødested: Horsens Museum, Sundvej 1a, 8700 Horsens
  • Pris: 30 kr. Tilmelding og betaling på Place2Book