3 x guidede ture arrangeret i samarbejde mellem Horsens Museum og AOF Horsens-Hedensted.

07. januar 2019

Vi gentager successen med de guidede ture, som er arrangeret i samarbejde med AOF Horsens-Hedensted. Der er tale om betalingsarrangementer med arkæolog Allan Skov Larsen som turleder.

I løbet af foråret 2019 vil der igen blive afholdt guidede ture med Allan Skou Larsens som turleder. Turene er arrangeret i samarbejde mellem Horsens Museum og AOF Horsens-Hedensted.

Der er tale om betalingsarrangementer med arkæolog Allan Skov Larsen som turleder (hvor andet ikke er anført).

For tilmelding, priser eller anden information kontakt AOF Horsens-Hedensted på aftens@aof.dk eller tlf. 86 81 21 00 eller se www.aof-horsens.dk

Arrangementer for foråret 2019:

Hanstedgård – voldsted og hovedgård
Gården og stedet, hvor historien samles og spredes
Hanstedgård er et tidligere voldsted bygget på en ø i Hansted Ådal, nord for Horsens. Her har man fra Vikingetid, middelalder og nyere tid kunnet spærre for alt trafik, der skulle over det våde land mod syd til Horsens eller mod nord til Skanderborg og Århus. Hanstedgård var den hovedgård, der ejede de fleste gårde og huse i området, foruden Hansted Kirke. Svenskekrigene ødelagde både gården og delvis landsbyen Hansted. Omegnen er rig på arkæologiske fund. I skrivende stund er der en udgravning i gang øst for gården, hvor der måske kan kastes nyt lys over oldtidsanlæg, bebyggelser og vejforløb til voldstedet og den senere gård. Efter gåturen på højst 3 km kører alle de få kilometer til Egebjerg Forsamlingshus’ hyggelige caferum (Egebjergvej 129), hvor en frokostkuvert venter.

Søndag 28/4 kl. 11.00-13.00
Hanstedgård, Egebjergvej 55, 8700 Horsens
Kr. 215 inkl. frokost

Bestig Bjerget
Oplev historien og naturen fra ”Sukkertoppen”
Danmarkshistorie fra stenalder, vikingetid og middelalder udspillede sig på og neden for Sukkertoppen, skovbakken med højde på 108 meter over havet og 80 meter over det store dalstrøg neden for. Højens materiale, kvarts, farver højen hvid efter intensiv græsning fra får, derfor navnet ”Sukkertoppen”. Turen på 3-4 km følger ruten fra Klostermølles P-plads ad skovvejen, stejlt opad til Sukkertoppen. Nedad mod Danmarks største indlandsdelta og gåtur langs med kanalen, som munke byggede for 800 år siden. Turen ender i Klostermølle og er for de nogenlunde godt gående. Efterfølgende kolonnekørsel i egen bil de godt 5 km. til Det Lille Røgeri i Voervadsbro, hvor en frokostbuffet står klar.

Søndag 12/5 kl. 11.00-12.45
Klostermøllevej 48, 8660 Skanderborg (P-pladsen overfor indgangen til Klostermølle)
Kørsel fra Klosterkirken kl. ca. 12.45, spisning kl. 13.15.
Kr. 190

Historisk rundtur på Horsens Havn
Se resterne af havnens ældre kulturarv
Historien om Horsens havn går helt tilbage til Vikingetiden, ja nok længere tilbage. Man kan stadig fornemme den gamle havne- og fjordhistorie, men vil fortidens danske havne også kunne erkendes om 20 år? Hvis man vil opleve havnenes kulturhistorie skal man finde de tilbageværende havneanlæg og -funktioner, der konkurrerer med nye bygninger om pladsen ved vandet. På den 3-4 km lange guidede tur fortælles der om havnens historie i detaljer og sammenhænge. Turen går rundt om Havnetrekanten på nordhavnen, omkring inderhavnen og ind i det sydlige kajforløb. Turen slutter ved Sydhavnens Klondyke med selvbyggede og farverige huse. Herefter tilbage til Havnetrekanten, hvor vi spiser i den gamle havnefogedbolig på havnetrekanten, nu restauranten Dollys.

Lørdag 15/6 kl. 11.00-13.00
Ved restaurant Dollys P-plads på Havnetrekanten, Havnen 15, 8700 Horsens (bilister skal huske at tage et P-bevis for hele dagen i den grønne kasse ved indgangen til Dollys - beviset sættes i bilruden)
Kr.