Fængselsmuseet i efterårsferien

14. oktober 2018

I efterårsferien kan du få en oplevelse lidt ud over det sædvanlige, når tre mænd vender tilbage til deres forhenværende arbejdsplads på det tidligere statsfængsel i Horsens. I løbet af deres arbejdsliv har Bjarne, Erik og Kaj til sammen arbejdet næsten 100 år som fængselsbetjente, hvoraf en stor del var på fængslet i Horsens.

I efterårsferien kan du komme med på en rundvisning, hvor en af de tidligere ansatte vil tage dig med på en tur igennem Fængselsmuseet. Her får du en meget personlig fortælling og et levende indblik i en ellers lukket verden.

Børneaktivitet

Besøg fængselsmuseet i efterårsferien og lån en særlig nøgle, der giver dig adgang til museets børneaktivitet. Med nøglen kan du låse op for en række korte videoer, hvor en fange fortæller om hverdagen i Enner Mark Fængsel. Fangen stiller dig desuden en række opgaver, som du skal løse. Du kan f.eks. prøve, om du kan finde den hemmelige besked, du kan visitere en celle for skjulte genstande, og hvis du har lyst, kan du prøve en fangedragt i børnestørrelse. Aktiviteten er målrettet børn i alderen 4 til 10 år og deres voksne, men alle er velkomne.

MediaLab

På udvalgte dage i ferien kan du udfolde dine kreative evner i vores mediaLab. Her kan du lave en stop motion film eller optræde som flugtfange på vores green screen baggrund. I medialab står en af museets formidlere klar til at hjælpe dig i gang og svare på spørgsmål.

Praktiske oplysninger

• Fængselsmuseets ferieaktiviteter starter lørdag i uge 41 og fortsætter igennem hele uge 42. Der tilbydes 6 daglige rundvisninger med en varighed af ca. 60 min. En rundvisning koster kr. 35 pr. person, når entréen er betalt.
  • Børneaktiviteten tilbydes dagligt og er gratis efter betalt entré.
  • MediaLab er åben fra 11.30-14.30 lørdag i uge 41 og onsdag, torsdag og lørdag i uge 42.
  • Få mere information og bestil billet på www.fængslet.dk eller tlf. 76 10 00 11.