Karen Rosenkrantz de Lichtenbergs dagbøger og regnskaber

28. februar 2018

Torsdag d. 15. marts kl. 19.00
Med foredraget om Karen Rosenkrantz de Lichtenbergs dagbøger og regnskaber 1771-95 kommer man tæt på herregårdsfruens hverdagsliv såvel på Bidstrup ved Langå som på besøg ved svigermoderen Bodil Hofgaard i det Lichtenbergske Bypalæ på Søndergade.

Vi følger tæt i hælene på Karen, kommer med på jagt- og fisketure, på indkøbsture med svigerinderne på Søndergade i Horsens, og vi kommer tæt på fødsler, dødsfald og alle livets tildragelser. Udgivelsen af Karens små dagbøger og regnskabsbøger i 209 giver forskere og museumsfolk meget viden om det daglige liv på herregården og i den fornemt ombyggede købmandsgård i 1700-tallet.

Arrangeres af Kulturhistorisk Forening i samarbejde med Historisk Samfund for Sydøstjylland.

• Foredragsholder: dr.phil. Anette Hoff
  • Mødested: Horsens Bibliotek, foredragssalen, Tobaksgården
  • Pris: Gratis adgang for medlemmer af Kulturhistorisk Forening, ikke-medlemmer: 25 kr. Billet/pladsreservation kræves. Køb/reservér her.
  • Varighed: Ca. 2 timer