Fængselsmuseet: Aktiviteter i marts

22. marts 2018

I marts vil fængselsmuseets aktiviteter have straf i Danmark, som det vigtigste omdrej-ningspunkt. Vi tilbyder bl.a. en række særligt tilrettelagte rundvisninger, som alle vil belyse månedens emne fra forskellige vinkler, men uanset hvilket tilbud du vælger, er det sikkert, at du vil blive lidt klogere på emnet straf i Danmark.

I 2018 er der en række af jubilæer, som på hver deres måde har haft massiv effekt og indflydelse på fanger, fængsler og det danske retssamfund. Det er 85 år siden, at Danmark fik en ny straffelov, 65 år siden, at en grundlovsændring sikrede fanger ret til at stemme og 165 år siden, at det første moderne fængsel – Horsens Straffeanstalt – blev taget i brug. Det fejrer Fængselsmuseet i marts, april og maj ved at endevende temaet Straf i Danmark. Hvilke konsekvenser havde udviklingen i retssamfundet for fanger, ansatte og samfund?

Formidleren fortæller

Torsdag den 1., 8., 15., og 22. marts kl. 11.00 kan du deltage i Fængselsmuseets faste tilbud Formidleren fortæller. Du vil møde en af museets formidlere i udstillingen, som ofte vil medbringe en genstand eller et billede, der ikke normalt vises. I marts fremviser vi genstande, som på forskellig vis fortæller noget om straf i Danmark. Tilbuddet har en varighed af ca. 20 minutter, og som gæst i museet er det gratis at deltage.

Familielørdag

Lørdag den 3. marts kl. 11.00 og igen kl. 12.30 holder historiker Maja Høgh Busted Familielørdag i Fængselsmuseet. Denne lørdag vil Maja bl.a. fortælle om, hvordan et barn oplever det, når en forældre bliver straffet med fængsel. Familielørdag er tilrettelagt, så alle gæster mellem 8 og 99+ år kan deltage.

Temasøndag

Søndag den 4. marts kl. 11.00 kan du følge historiker Rasmus Barslund Grønbæk på en tur gennem fængselsmuseet, hvor der stilles skarpt på en række markante omvæltninger og begivenheder i fængslets lange historie. Hør bl.a. om afskaffelsen af korporlig afstraffelse, et udvidet menukort og den sidste henrettelse med økse.

Workshop i mediaLab

Lørdag den 10. marts har du mulighed for at afprøve dine kreative evner i selskab med en af Fængselsmuseets formidlere. Besøg mediaLab mellem kl. 11.30 og 14.30, hvor vi omsætter fængslets historie til billeder, film og lyd. Alle aldre og alle typer af talent kan deltage, bare du har lysten til at skabe. Som gæst i museet er det gratis at deltage.

Familielørdag og Temasøndag koster kr. 35 og dertil kommer entré til museet.

Praktiske informationer og bestilling af billetter: www.faengslet.dk.