Aktuel arkæologi - jernalders grave ved Torsted

01. marts 2018

Tirsdag d. 13. marts kl. 16.00
Museets arkæologer byder indenfor på Horsens Museum til fortællinger om aktuelle udgravninger og fund. Der vil også være adgang til museets udstillinger. Denne eftermiddag drejer det sig om nye udgravninger i industrikvarteret ved Torsted.

Tilbage i 1988 - før Vestvejen skulle etableres - udgravede Horsens Museum huse og gårde fra jernalderen. I 2016 undersøgte museet den sydlige del af samme jernalderlandsby. Udgravningerne har givet indblik i hvordan landsbyen har været indrettet, og hvordan den har udviklet sig gennem tiden.

Museet har netop afsluttet udgravninger, der viser hvordan nogle af menneskene i denne landsby er blevet begravet. Hør fortællingen om, hvordan arkæologerne har udgravet disse grave og om andre grave fundet i nærheden. Der vil være mulighed for at se fund fra udgravningerne som f.eks. smykkeudstyr og dekorerede lerkar.

·       Foredragsholder: Arkæolog Thomas Booker Nielsen

·       Mødested: Horsens Museum, Sundvej 1a, 8700 Horsens

·       Pris: 25 kr. + gebyr. Billet kræves. Køb her.

·       Varighed: 1 time