Helleristning

Kulturhistorisk Forening: Stenalder og Bronzealder, i nord

26. april 2018

Foredrag, onsdag d. 2. maj kl 19.00
Fra Danmark vendes blikket mod nord, langt mod nord. Vi følger den nordiske bronzealderkulturs ekspansion op gennem Norge i tiden mellem 1700 og 500 f.Kr. Vi rejser mod nord så langt som vi overhovedet kan komme, til Alta i Finmark.

Helleristninger – med fine skibsbilleder – og fund af bronzegenstande ser vi på i de fascinerende nordnorske landbrugs-landskaber. Vi rejser mod nord så langt som vi overhovedet kan komme, til Alta i Finmark. Selv her, ved den yderste grænse for landbrug og kvægavl finder vi sporene fra Nordens bronzealder, med rødder langt mod syd.

I foredraget rækkes der tilbage i tid, tilbage til stenalderens dysser og jættestuer, omkring 3300 f.Kr. Vi besøger de nordligste af de monumentale stengrave i landskaberne, i Vestsverige, i Sydnorge og på Shetlandsøerne langt ude i kolde hav.

Flemming Kaul er en af Europas førende bronzealder-eksperter, hvor han bl.a. har forsket i bronzealderens religiøse billedverden. Han har yderligere arbejdet med stenalderens dysser og jættestuer, også ved en række udgravninger.

• Foredragsholder: museumsinspektør, dr.phil. Flemming Kaul, Nationalmuseet.
  • Mødested: Horsens Bibliotek, Tobaksgården 12, 8700 Horsens
  • Pris: 40,00. Billet/pladsreservation kræves. Medlemmer gratis, ikke-medlemmer 40,00 kr. Køb her.
  • Varighed: Ca. 1,5 time