Ekspeditionen - på sporet af Vitus Bering

26. maj 2018

Hvis du ikke nåede at se udsendelsesrækken om Vitus Bering, kan du se dem her. Rejsedokumentaren fortæller over seks afsnit den spændende historie om Berings ekspeditioner, der havde til formål at kortlægge områder øst for Sibirien. Bering var født i Horsens, og Horsens Museum har bidraget til programserien.

Afsnit 1

Afsnit 2

Afsnit 3

Afsnit 4

Afsnit 5

Afsnit 6

Horsens Museum har bidraget til programserien.

En af verdenshistoriens største opdagelsesrejsende er horsensianeren Vitus Bering, som i 1700-tallet ledte en kæmpe ekspedition for den russiske zar. I Rusland kaldes han den russiske Columbus, men han er næsten ukendt i Danmark.

Nu rejser historiker Cecilie Nielsen og et tv-hold i Berings fodspor hele vejen gennem det enorme Rusland fra Skt. Petersborg i vest til Berings grav på Bering Øen i det nordlige Stillehav for at fortælle historien om Vitus Bering.

Du kan se og høre mere om Berings bedrifter i en udstilling på Horsens Museum. Klik her.