Ekspeditionen - på sporet af Vitus Bering

30. maj 2018

Husk: TV-udsendelse på DRK, afsnit 5 af 6 - onsdag d. 30. maj kl. 21.45
Rejsedokumentaren fortæller over seks afsnit den spændende historie om Berings ekspeditioner, der havde til formål at kortlægge områder øst for Sibirien.
Bering var født i Horsens, og Horsens Museum har bidraget til programserien.

En af verdenshistoriens største opdagelsesrejsende er horsensianeren Vitus Bering, som i 1700-tallet ledte en kæmpe ekspedition for den russiske zar. I Rusland kaldes han den russiske Columbus, men han er næsten ukendt i Danmark.

Nu rejser historiker Cecilie Nielsen og et tv-hold i Berings fodspor hele vejen gennem det enorme Rusland fra Skt. Petersborg i vest til Berings grav på Bering Øen i det nordlige Stillehav for at fortælle historien om Vitus Bering.

Du kan se og høre mere om Berings bedrifter i en udstilling på Horsens Museum. Klik her.