Kan købes nu: Bogen om Bering ekspeditionen på DRK

06. juni 2018

På Horsens Museum fås nu bogen "På Zarens befaling - med Bering og Spangsberg i Sibirien og Stillehavet 1725-1743". Bogen er skrevet af Morten Hahn-Pedersen, som kan opleves som en af de tre fortællere i TV-udsendelsen som er blevet vist på DRK. Få eksemplarer.

Rejsedokumentaren fortæller over seks afsnit den spændende historie om Berings ekspeditioner, der havde til formål at kortlægge områder øst for Sibirien.Bering var født i Horsens, og Horsens Museum har bidraget til programserien.

En af verdenshistoriens største opdagelsesrejsende er horsensianeren Vitus Bering, som i 1700-tallet ledte en kæmpe ekspedition for den russiske zar. I Rusland kaldes han den russiske Columbus, men han er næsten ukendt i Danmark.

Nu rejser historiker Cecilie Nielsen og et tv-hold i Berings fodspor hele vejen gennem det enorme Rusland fra Skt. Petersborg i vest til Berings grav på Bering Øen i det nordlige Stillehav for at fortælle historien om Vitus Bering.

Du kan se og høre mere om Berings bedrifter i en udstilling på Horsens Museum. Klik her.