Arkæologi: Årets udgravninger - UDSOLGT

26. januar 2018
Onsdag d. 31. januar kl. 19.00

Denne aften bydes indenfor på Horsens Museum, hvor museets arkæologer traditionen tro fortæller om årets udgravninger og gode fund. Blandt meget andet vises aktuelle fund fra yngre stenalder gjort i forbindelse med arkæologiske undersøgelser ved Lund.

Aftenen byder på fortællinger om Horsens historie fra den ældste stenalder til middelalder. Blandt meget andet vises aktuelle fund fra yngre stenalder gjort i forbindelse med arkæologiske undersøgelser ved Lund. Her er fundet adskillige kulturlag og vådområder, hvori der er gjort imponerende fund af blandt andet økser, pile- og spydspidser. I Vær har arkæologerne udgravet en ensomt beliggende krigergrav og fundet en helt ny hustype, mens etableringen af affaldsstationer i Horsens By har blottet en del af byens middelalderlige historie.

Arkæologerne fortæller også om både årets detektorfund samt rensdyrjægerne ved dødishullet syd for Tyrsted – en undersøgelse, der kom på Slots- og Kulturstyrelsens top 10 over væsentlige arkæologiske undersøgelser i 2017.

Arrangementet er i samarbejde med Horsens Kulturhistoriske Forening.

• Foredragsholder: Horsens Museums arkæologer
  • Mødested: Horsens Museum, Sundvej 1a, 8700 Horsens
  • Pris: 25 kr. (+ gebyr). Begrænset antal pladser. Billet/pladsreservation kræves for alle. Køb/reservér her.
  • Varighed: Ca. 2 timer