Fængselsmuseet: Vinterferieaktiviteter

22. januar 2018

Besøg Fængselsmuseet i vinterferien, se de prisvindende udstillinger med bl.a. den nyeste publikumssucces Lorentzens tunnel og deltag i et eller flere af museets mange vinterferietilbud, hvor der er mulighed for at se, lytte, spørge, røre og selv at kaste sig ud i kunsten at lave en film.

Carl August Lorentzen var tyv, bedrager, fange og flugtkonge, han sad sammenlagt 37,5 år i fængsel, og han sad fem gange i fængslet i Horsens. I 2018 er det 70 år siden, han for fjerde gang kom til Horsens for at afsone en dom. Denne gang var det med en tidsubestemt sikkerhedsforvaringsdom, som Lorentzen hadede og frygtede. I vinterferien markerer vi 70-året for Lorentzens hårdeste straf med en række særlige tilbud.

Kunstneren Lorentzen

I Fængselsmuseets kunstrum åbner vi i vinterferien op for et særligt udvalg af Carl August Lorentzens tegninger og akvareller, hvoraf en del udstilles for første gang. Lorentzen arbejdede med en række kunstformer. Han tegnede, malede, snittede i træ, broderede og arbejdede i papmache. Han afprøvede også mange forskellige stilarter og brugte ofte sig selv og de nære omgivelser som motiv. Barndomserindringer og hans forhold til kvinder, politi, domstole og fængsler var også gennemgående temaer, hvilket betyder at hans kunst giver et godt indtryk af både mennesket Lorentzen og af hans lange liv bag tremmer.

Rundvisninger om Lorentzen og kunsten

Kom med på en rundvisning rundt i dele af museet og få fortællingen om Lorentzens oplevelse af hans egen barndom, livet som tyv og som fange, de betjente som passede på ham, de celler han sad i, den hverdag han havde og hans oplevelser som flugtkonge. På rundvisningen ser vi på Lorentzens kunstværker, forskellige genstande og fængselsinteriører.

Fanget af eventyr

I vinterferien kan du også lytte til H.C. Andersens eventyr Kejserens nye klæder opført som hørespil af tre indsatte i Enner Mark Fængsel. Der er også rig mulighed for at finde ud af, hvorfor det netop er Kejserens nye klæder, som de har valgt at opføre, du kan skrive hilsener til de indsatte og tegne dine egne illustrationer til eventyret.

Lav en film i mediaLab

Det er ikke kun Lorentzen og de tre indsatte i Enner Mark Fængsel, som holder af at udtrykke sig gennem kunst. Fængselsmuseet råder over en stor samling af fangekunst, og i vinterferien stiller vi et udvalg til rådighed for alle, som har lyst til at lave en film i stop motion, hvor vi arbejder med at omsætte fangekunst til film.

Praktiske informationer

Fængselsmuseet er åbent kl. 10-16 alle ugens dage inkl. mandag, hvor vi ekstraordinært holder åbent i anledning af vinterferien i uge 7. Der tilbydes 6 daglige rundvisninger d. 12. – 18. februar, og det koster

Kr. 35 at deltage, når entré til museet er betalt. Alle andre aktiviteter er gratis, når entré er betalt. Insero mediaLab er åbent onsdag, torsdag og lørdag. Yderligere praktiske informationer og bestilling af billetter på www.fængslet.dk.