layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 

Fængselsmuseet: Aktiviteter i februar

23. februar 2018

Februar bliver en ekstra travl måned i Fængselsmuseet. Aktiviteterne står nærmest i kø, og uanset om du er 8 eller 99+ år, så har vi et tilbud til dig. Fangen Carl August Lorentzen og hans mange kunstværker vil være udgangspunktet for aktiviteterne i februar. Som gæst får du rig mulighed for at deltage i et eller flere af vores tilbud for både børn og voksne.  

I februar er der et særdeles højt aktivitetsniveau i Fængselsmuseet, og som gæst får du rig mulighed for at deltage i et eller flere af vores tilbud for både børn og voksne. I februar afholder vi bl.a. familielørdag, som er vores rundvisningstilbud målrettet børnefamilien. Ønsker du at komme i dybden med et specifikt tema, kan du f.eks. vælge vores temasøndag med museumsinspektør Anne Katrine Nagel Christensen.       

 

Carl August Lorentzen bragte sine kreative evner i spil både som pengeskabstyv og som flugtkonge. Lorentzens store kreativitet træder også tydeligt frem i de tegninger, malerier og træfigurer, han producerede bag tremmerne. I februar vil aktiviteterne i Fængselsmuseet taget afsæt i fangen Carl August Lorentzen og de mange personlige kunstværker han frembragte. 

 

Formidleren fortæller

Torsdag den 1., 8. og 22. februar kl. 11.00 kan du deltage i Fængselsmuseets faste tilbud Formidleren fortæller. Tilbuddet har en varighed af ca. 20 minutter, og som gæst i museet er det gratis at deltage. I februar vil museets formidlere fokusere på nogle af de værker af Carl August Lorentzen, som ikke normalt vises i udstillingen.  

 

Familielørdag

I 1949 flygtede Carl August Lorentzen igennem en 18 m lang tunnel under fængslets forgård. Tilbage i fængslet fremstillede Lorentzen en lang række tegninger, hvor mange forestillede forberedelsen af tunnelen eller selve flugten. Lørdag den 3. februar vil historiker Maja Høgh Busted vise mange af de tegninger, mens hun fortæller historien om Lorentzens opsigtsvækkende flugt. Der afholdes familielørdag kl. 11.00 og igen kl. 12.30. Familielørdag er tilrettelagt, så alle gæster mellem 8 og 99+ år kan deltage.

 

Temasøndag: Et liv udtrykt i kunst

Fangen Carl August Lorentzen havde et liv fyldt med bakker og dale. Han var i høj grad sin egen herre, ofte på flugt, dømt som vaneforbryder og higende efter kærlighed. Med sit indgående kendskab til Carl August Lorentzens liv i og uden for fængslet, har museumsinspektør Anne Katrine Nagel Christensen tilrettelagt en unik temasøndag, der handler om, hvordan dette liv kom til udtryk i hans mange kunstværker. Temasøndagen afholdes den 4. februar kl. 11.00.   

 

Tilbud i vinterferien

I vinterferien tilbyder Fængselsmuseet aktiviteter for enhver smag. Du kan bl.a. komme med på en rundvisning, som handler om Carl August Lorentzen og hans kunstneriske side. Hvis du gerne vil bringe din egen kreativitet i spil, så kan du kigge forbi Insero mediaLab, hvor du kan lave din egen stop-motion film fyldt med kunst, fængsler og fanger. I udstillingen vil det også være muligt at opleve hørespillet Kejserens nye klæder, lavet af indsatte i Enner Mark Fængsel.        

 

Praktiske oplysninger

Temasøndag, familielørdag og ferierundvisninger koster kr. 35 og dertil kommer entré til museet. Praktiske informationer og bestilling af billetter: www.faengslet.dk.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori