layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 

Fængselsmuseet i april

27. april 2018

I april er der rig mulighed for at deltage i en af Fængselsmuseets aktiviteter, når vi stiller skarpt på fængslet i de sidste år frem mod lukningen i 2006. I april kan du bl.a. komme på rundvisning, deltage i workshops og besøge vores åbne museumsværksted.      

I 2018 er det 165 år siden, at det første moderne fængsel i Danmark blev taget i brug. Det skete, da Horsens Straffeanstalt modtog de første fanger i maj 1853. Siden åbningen af fængslet har det omkringliggende samfund undergået store forandringer, hvilket også har afspejlet sig i synet på, hvordan vi straffer lovovertrædere. I april vil Fængselsmuseets aktiviteter fortsat have fokus på temaet Straf i Danmark, men i denne måned vil vi indsnævre det tidsmæssige fokus til de sidste ca. 15 år frem mod lukningen af Statsfængslet i Horsens i 2006

 

Formidleren fortæller

Hver torsdag i april kl. 11.00 har du mulighed for at deltage i Fængselsmuseets faste tilbud Formidleren fortæller. I april fortælles der om genstande, som på forskellig vis har noget med straf i Danmark at gøre. Tilbuddet har en varighed af ca. 20 minutter, og det er gratis for museets gæster at deltage. Du kan høre en formidler fortælle torsdag den 5., 12., 19. og 26. april.

 

Familielørdag

Lørdag den 7. april kl. 11.00 og 12.30 holder historiker Maja Høgh Busted Familielørdag i Fængselsmuseet. Du kan følge Maja på en rundvisning, hvor hun bl.a. vil fortælle om de mennesker, der berøres, når en person bliver idømt en fængselsstraf i Danmark. Familielørdag er tilrettelagt på en sådan måde, at alle gæster mellem 8 og 99+ kan deltage.   

 

Workshop i mediaLab

Lørdag den 14. april kl. 11.30-14.30 kan du deltage i en gratis workshop, hvor du kan indrette en celle i 3D. Efterfølgende kan du tage VR-briller på og se det færdige resultat. Museumsformidler Jakob Kortbæk Madsen står klar til at fortælle om forskellige celletyper, og han vil selvfølgelig også sørge for, at du kommer godt i gang med den digitale celleindretning.   

 

Åbent museumsværksted

Lørdag den 14. april kl. 11.30-14.30 åbner vi for første gang dørene for et museumsværksted, hvor gæsterne kan komme helt tæt på museumsinspektørernes arbejde med museets genstandssamling. I værkstedet kan du få en snak med en af museets medarbejdere og se nogle af de genstande, der registreres netop nu. 

 

Tilbud i påskeferien

I påskeferien er der rig mulighed for at deltage i en af Fængselsmuseets aktiviteter. I ferien kan du bl.a. komme med på en rundvisning, som tager udgangspunkt i fangerne Sonny og Rickey og deres liv bag de gule fængselsmure i årene frem mod lukningen i 2006. I påskeferien tilbyder Fængselsmuseet også en gratis workshop, hvor du kan prøve at indrette din helt egen digitale celle i 3D og bagefter ”gå ind i den” med VR-briller. Er du mere til en analog aktivitet, kan du i ferien skrive eller tegne et påskekort og sende en hilsen til en, du holder af. 

 

Praktiske oplysninger

Familielørdag og rundvisningerne i påskeferien koster kr. 35, og dertil kommer entré til museet.

Praktiske informationer og bestilling af billetter: www.faengslet.dk.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori