Fængselsmuseet i påskeferien

21. marts 2018

Når du besøger Fængselsmuseet i påskeferien, sikrer en række særlige påsketilbud, at du kan leve dig ind i den specielle verden bag tremmer. Åbne rundvisninger fortæller om livet i fængsler i dag, og desuden er der mulighed for at skrive påskebreve og opbygge din egen digitale 3D-celle.

Unik sammensætning af fængselsfortællinger

Fængselsmuseets populære rundvisninger tager i påskeferien udgangspunkt i de to fanger Rickey og Sonny, der begge sad inde indtil tiden omkring 2006, hvor fængslet lukkede. Gennem deres historier får vi en fornemmelse af, hvordan livet er i et fængsel, og hvad indespærring gør ved et menneske. De to fortællinger sammenflettes og supplerer hinanden, og på vej rundt i museet kommer du forbi et fængselskøkken, rockergangen, den gamle sygeafdeling og de mange andre steder, der udgjorde rammen om fangernes dagligdag. Der er god mulighed for at spørge, og der vil blive vist genstande frem, som er vigtige for den helt unikke sammensætning af fortællinger om livet bag murerne. I anledning af påsken krydrer vi også rundvisningen med fortællinger om en påskehare, en påskemiddag og en påskegudstjeneste.

Skriv et påskebrev

I Fængselsmuseets samlinger er der breve og kort, som fanger sendte til deres familier. Det var især, når en højtid nærmede sig, at brevskriveriet tog fart. Derfor kan du i påskeferien lave et påskekort og skrive en hilsen til en, du holder af. Du kan enten skrive på et kort, hvor forsiden er lavet af en af de mange fanger, som har siddet i fængslet, eller du kan lave din helt egen forside. Mens du skriver og laver dit kort, kan du høre museumsformidler Mathilde fortælle om fangerne, og den måde de holdt kontakt med deres familie på.

Indret din egen 3D-celle

Ved du, hvor stor en celle er, og hvad man må have i den? I påskeferien afholder Fængselsmuseet gratis workshops onsdag, torsdag og lørdag, hvor du kan prøve at indrette din helt egen digitale celle i 3D og bagefter ”gå ind i den” med VR-briller. Gennem årene har størrelsen på celler og deres indretning ændret sig meget, og du kan selv vælge, om den celle, du vil indrette, skal være den gamle natcelle eller den nyere celletype, som du kan se i Fængselsmuseet. Du kan selvfølgelig få hjælp til at lave din 3D-celle, og museumsformidler Jakob, der ved næsten alt om teknologi og fængselshistorie, vil fortælle om, hvordan og hvorfor cellerne har forandret sig, og han kan svare på spørgsmål.

Praktiske informationer

Fængselsmuseet er åbent kl. 10-16 alle ugens dage inkl. mandag den 26. marts og mandag den 2. april, hvor vi ekstraordinært holder åbent i anledning af påsken. Der tilbydes 6 daglige rundvisninger d. 26. marts – 2. april, og det koster kr. 35 at deltage, når entré til museet er betalt. Alle andre aktiviteter er gratis, når entré er betalt. Yderligere praktiske informationer og bestilling af billetter på www.fængslet.dk.

Rundvisninger: Alder: 6 – 99+

Skriv et påskebrev: Alder: ALLE!

Byg en 3D-celle: Alder: 8 – 99+