layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 

Byvandring: Senmiddelalderens og renæssancens Horsens

03. april 2018

Tirsdag d. 3. april kl. 16.30
Den første tur i år tager os tilbage til senmiddelalderens og renæssancens Horsens, ca. 1400 – 1660. Her får vi hjælp af det, der er fundet i jorden, og det der gemmer sig i baggårdene.

Forårets historiske tirsdage handler nemlig om det, vi ikke umiddelbart kan se. Det der gemmer sig – under overfladen – bag facaden.

Arkæologiske undersøgelser har de senere år kastet nyt lys over byens historie, og på byvandringen vil der blive sat fokus på nogle af de store gårde, der dengang lå indenfor voldene. Blandt andet skal vi se nærmere på Torvet 6-8, hvor der for få år siden blev gjort spændende fund, da Intersport skulle bygge nyt.

Det skal i det hele taget handle om arkæologiske udgravninger, bygningsarkæologiske undersøgelser og historiske kilder, der tilsammen tegner et billede af en mangfoldig by med driftige håndværkere og købmænd, bryggere og rådmænd.

OBS: Vær opmærksom på starttidspunktet, der er rykket fra 16.00 til 16.30. Vi har lyttet til mange henvendelser, hvor folk har ønsket, at rundvisningerne lå knap så tidligt. Nu håber vi, det kan passe lidt flere.

  • Rundviser: Middelalderkæolog Lars Pagh
  • Mødested: Torvet ved Vor Frelser Kirke, ved den sydlige indgang til kirken
  • Pris: 25 kr. (+ gebyr). Billet kræves. Køb her.
  • Varighed: Ca. 1 time 
Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori