Guidet tur: Bronzealder og bynatur

07. august 2018

Tirsdag d. 21. august kl. 19.00

I løbet af den ca. tre kilometer lange gåtur præsenteres resultaterne af omfattende arkæologiske undersøgelser forud for anlægsarbejdet, hvor Horsens Museum i særlig grad har undersøgt aktivitetsspor fra bondestenalderen og bronzealderen. I bronzealderen lå der små gårde spredt ud over området, og det kunne konstateres, at bronzealderens bønder havde gravet tørv i de omkringliggende vådområder. Det var også i vådområderne, at bondestenalderens aktivitet i særlig grad gav sig til kende i form af talrige offerfund, brønde og affaldslag med velbevaret organisk materiale.

På turen sættes de nye undersøgelser ved Kørupvej ind i en større sammenhæng med de talrige øvrige fund fra bondestenalderen og bronzealderen, som karakteriserer området omkring Lund og Horsens. Flere af fundene fra bondestenalderen er internationalt kendte. Desuden vil der være fokus på, hvad der rører sig i områdets natur, nu hvor en varm sommer lakker mod enden.

• Rundvisere: Martin Krog Nielsen (Horsens Museum) og naturvejleder Thorke Østergård (Naturcenter Ulvedal)
  • Mødested: Parkeringspladsen ved Lund Skole, Skolevej 5, Lund, 8700 Horsens.
  • Pris: Gratis. Ingen tilmelding
  • Praktisk: Turen forventes at tage ca. to timer. Husk fornuftigt fodtøj.