Eslundvej

Skumringstur ved Nim

09. september 2017

Onsdag den 20. september 2017 kl. 18.30

Horsens Museum og Naturcenter Ulvedal inviterer på en guidet gåtur i Nim og Nim Skov med fokus på områdets natur og forhistorie.  I Nim-området er der gjort arkæologiske fund fra næsten alle perioder af oldtiden, men især sporene fra jernalderen er talrige og omfatter både bebyggelser, grave og ofringer. Jævnligt dukker der fine metalfund frem fra de nypløjede marker, hvorved der er opnået ny viden om den yngre jernalder i området.

Mens mørket langsomt sænker sig, fortælles der i løbet af den ca. tre km lange gåtur blandt andet om resultaterne af de store udgravninger forud for de nye kvarterer i byens nordlige del, røserne i Nim Skov, det spændende våbenofferfund i Porskær Mose og et unikt detektorfund. Desuden er der fokus på, hvad der rører sig i områdets natur, nu hvor efteråret står for døren.

• Tidspunkt: Onsdag den 20. september 2017 kl. 18.30.
  • Rundvisere: Martin Krog Nielsen (Horsens Museum) og naturvejleder Thorke Østergård (Naturcenter Ulvedal)
  • Mødested: Parkeringspladsen ved Nim Skole, Møllegade 20, 8740 Brædstrup
  • Pris: Gratis. Ingen tilmelding
  • Praktisk: Turen forventes at tage ca. halvanden time. Husk fornuftigt fodtøj.

Nærmere oplysninger fås ved henvendelse til arkæolog Martin Krog Nielsen: 30 56 40 31 eller mkn@horsens.dk

« 2016
seneste 2017