Insero mediaLab rummer et fotostudie udstyret med green screen, to kameraer, to monitorer, fire LED lyspaneler og forskellige typer af mikrofoner.

Fængselsmuseet åbner Insero mediaLab

03. oktober 2017

Lørdag d. 14. oktober kl. 11.00
Fængselsmuseet slår dørene op for endnu en udvidelse. Insero mediaLab er Fængselsmuseets nye store satsning - et kreativt, teknologisk legeland indrettet til alle, som har lyst til at prøve kræfter med medieproduktion og historiefortælling.

Lørdag d. 14. oktober kl. 11 slår Fængselsmuseet dørene op for endnu en udvidelse. Det er Insero mediaLab, som består af 5 sammenhængende lokaler placeret i hjertet af Fængselsmuseet indrettet med filmstudie, lydstudie, redigeringsrum, mini-biograf og møderum. Det nye kulturtilbud i Horsens, hvor historie og teknologi smelter sammen, er et tilbud til museets gæster, uddannelsesinstitutioner, private og erhvervsliv.

Hvad er meningen?

Hvad skal et kulturhistorisk museum med et teknologisk og kreativt tilbud af denne kaliber? Museumschef for Horsens Museum, Anne Bjerrekær, forklarer: ”Vi ønsker et levende museum, hvor man tør og vil dele meninger, tanker og kreativitet med hinanden, og jeg er overbevist om, at debatter om fængsler og straf bliver endnu bedre i mediaLab. Det er nemlig så sjovt at udtrykke sig på denne kreative måde, at det er lettere at acceptere, at man måske er rygende uenige.”  Anne Bjerrekær opsummerer: ”Mit håb er, at vi med mediaLab kan være med til både at sikre en større fortrolighed med medier og medieproduktion hos alle aldersklasser og samtidig kvalificere debatten om straf og fængsler.”

En del af Fængselsmuseets DNA

Fængselsmuseets DNA er videns- og debatskabende udstillinger om svære etiske emner, hvor de besøgende på forskellig vis inviteres til at præge udstillingen - og dermed også de andre gæster.  Insero mediaLab er endnu et skridt på vejen mod at skabe fremtidens museum, som man ikke bare besøger, men også medskaber, og derigennem også præger den aktuelle samfundsdebat. Insero mediaLab er udstyret til produktioner med bl.a. green screen, animation, 3D og VR. En databank med historier, billeder, genstande og lyde fra Fængselsmuseet giver mulighed for, at tanker og indtryk samlet på turen gennem museet kan finde nye, kreative udtryk. De færdige produkter kan uploades direkte til Fængselsmuseets YouTube kanal og til særlige områder af Fængselsmuseets udstillinger. Når de første brugererfaringer er høstet, vil mediaLab også kunne bruges til andre emner, og der vil blive udviklet tilbud om workshops og forløb for uddannelser.

Tilbud i efterårsferien

Der afholdes daglige workshops kl. 11-16 for museets gæster, hvor man, med udgangspunkt i Lorentzens fantastiske tunnel-flugt i 1949, kan planlægge sin helt egen flugtfortælling, skabe en film om det ved hjælp af stop motion og – hvis man har lyst – få den vist i Fængselsmuseet. Workshoppen er gratis efter betalt entré (børn under 18 år har gratis adgang til museet).

Grundlaget for Insero MediaLab er skabt med en bevilling fra Insero Horsens og udviklet og opbygget i samarbejde med Pim Feijen og PARTNERS InC.

Yderligere informationer

Museumschef Anne Bjerrekær, musab@horsens.dk, tlf.: 7629 2352.

« 2016
seneste 2017