layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 

Fængselsmuseet i december

18. november 2017

December nærmer sig med hastige skridt, og over alt begynder lyskæder, guirlander og julestjerner så småt at dukke frem. Fængselsmuseet er ingen undtagelse, for også i år kan du opleve et julepyntet museum, som vil danne en stemningsfyldt ramme om museets rundvisningstilbud i december.  

Julepyntet museum

Gennem årene har tusindvis af fanger fejret en ufri jul på fængslet i Horsens. De fanger, der kom i kirken i december, kunne se og dufte et kirkerum pyntet med talrige granguirlander og et stort juletræ. Denne tradition videreføres af Fængselsmuseet, som også i år har pyntet kirken, så gæsterne i hele december kan opleve det stemningsfyldte kirkerum. Desuden er cellegangene og kontorerne også blevet pyntet, hvilket er sket med udgangspunkt i fotografier og personlige beretninger fra tidligere fanger og ansatte.

 

Temasøndag

Pensioneret forhørsleder Erik Tranekær har oplevet fængslet ved juletid adskillige gange i sine 25 år som ansat på det tidligere statsfængsel i Horsens. Søndag den 3. december kl. 11.00 kan du følge Erik Tranekær på en rundvisning, hvor han bl.a. fortæller om, hvordan julen prægede fængslet og dets fanger. Hør om, hvordan julen satte mange tanker i gang hos fangerne i forhold til deres børn, kærester og familie – og om julegudstjenester, bankospil og bordtennisturneringer mellem afdelingerne.

 

Formidleren fortæller

De tre første torsdage i december er det muligt kl. 11.00 at deltage i museets faste tilbud Formidleren Fortæller. Tilbuddet er gratis for museets gæster og har en varighed af ca. 20 minutter. I december vil formidleren fortælle med udgangspunkt i billeder eller genstande, som alle har med julen at gøre.         

 

Familielørdag

Lørdag den 2. december kl. 11.00 og igen kl. 12.30 afholder historiker Maja Busted familielørdag i Fængselsmuseet. Maja Busted vil bl.a. fortælle om, hvad fangerne fik at spise juleaften, besøg af familien og hjemmelavede julegaver. Rundvisningen er tilrettelagt, så alle mellem 8 og 99+ år kan deltage.

 

Praktiske oplysninger

Temasøndag og familielørdag koster 35 kr. og dertil kommer entré til museet. Praktiske informationer og bestilling af billetter: www.faengslet.dk.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori