layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 
Generalstabens Høje Målebordsblad viser Horsens i 1870’erne.

Byvandring: Udenfor byens porte

10. august 2017

Tirsdag d. 15. august kl. 16.00
I vikingetiden og middelalderen foregik det urbane liv på et snævert område inden for byens porte. Men hvad skete der uden for? Der var forbud mod handel uden for den befæstede by, men ellers var der en del aktivitet. Billet kræves.

Uden for byens porte:

bynære aktiviteter, voldsteder og specialiserede produktionspladser i vikingetid og middelalder

Kom på vandring i kulturhistorien. Horsens Museum inviterer igen til historiske tirsdage, hvor vi formidler et historisk emne på fire tirsdag eftermiddage hen over efteråret. Vi har tidligere fortalt ud fra temaet Uden for byens porte, og det var der så stor interesse for, at vi prøver igen. Vi går kronologisk til værks, så første gang handler det om vikingetiden og middelalderen. 

Kulturvandring tirsdag d. 15. august 2017 kl. 16.00

I vikingetiden og middelalderen foregik det urbane liv på et snævert område inden for byens porte. Men hvad skete der uden for? Der var forbud mod handel uden for den befæstede by, men ellers var der en del aktivitet.

Dagens historiske vandring starter ved Vitus Berings Park og går via banegården til Bygholm Park, hvor vi går en runde. Turen slutter i Bygholm Park ved gangbroen mod banegården. Vi kommer undervejs ind på oplandets topografi, bymarkerne, ådalen, voldsteder og møller. Vi taler også om byens indfaldsveje, Skt. Jørgensgården og det lokale netværk af specialiserede pladser ude omkring byen i vikingetiden og den tidlige middelalder, hvor forskellige typer af håndværk var repræsenteret.

  • Fortæller:         Arkæolog Lars Pagh
  • Mødested:        Indgangen til Vitus Berings Park, hjørnet af Andr. Flensborgs Gade/Kongensgade, Horsens
  • Pris:                 25 kr. + gebyr. Billet kræves. Køb her.
  • Varighed:          ca. 1 time
Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori