Motiv fra St. Thomas

Fængselsmuseet på Krimimessen

25. marts 2017

Krimimessen - 01. og 02. april 2017
Rundvisninger og foredrag om de 30 vestindiske fanger, der afsonede fængselsstraffe i Straffeanstalten i Horsens fra 1853 til 1924

Fængselsmuseet er også i år med til Krimimessen, denne gang med rundvisninger og foredrag om de 30 vestindiske fanger, der afsonede fængselsstraffe i Straffeanstalten i Horsens fra 1853 til 1924.

I anledningen af 100-året for salget af De Vestindiske Øer åbner Fængselsmuseet særudstillingen ”Hezekiah Smith og de andre vestindiske fanger”. Til krimimessen kan du på en udendørs rundvisning og med et foredrag få en smagsprøve på de historier, emner og spørgsmål, udstillingen indeholder.
Både lørdag og søndag kan du møde op ved trappen foran hovedbygningen og gå med på en 45 minutters rundvisning rundt om bygningen. Mens du ser bygningerne udefra, fortæller overinspektør Maria Berg Briese og museumsinspektør Anne Katrine Nagel Christensen om fængslets vestindiske fanger, dødelige sygdomme, konfirmationsforberedelse og urolige nætter. Hør om Titus, der som bare 18-årig døde i fængslet og om Krause, som man havde travlt med at sende videre. Og, ikke mindst, om Hezekiah Smith, som fængslet gerne så benådet og løsladt efter 15 år. Problemet var bare, at han var dansk statsborger, uønsket i Danmark, men med et solgt hjemland.
Søndag går historiker Per Nielsen dybere ned i historien om Hezekiah Smith, når han i foredraget ”Fra Sankt Croix til Horsens – jalousi, mord og livstidsdom”, ud fra sin store baggrundsviden om Dansk Vestindien fortæller om Hezekiah Smiths opvækst, forbrydelse, flugt, fængselsophold og videre skæbne.

Praktiske informationer
Rundvisninger og foredrag er en del af Krimimessen og er gratis, når man har billet hertil. Se mere på www.krimimessen.dk.
Rundvisninger: Lørdag kl. 10.30 - 11.30 - 12.30 - 13.30 - 14.30 - 15.30,
                         Søndag kl. 11.00 - 13.00 - 14.00.
Varighed: ca. 45 minutter. Mød op ved trappen foran hovedbygningen.
Foredrag: Søndag kl. 11.00 og 14.30 i Gymnastiksalen.
Udstillingen ”Hezekiah Smith og de andre vestindiske fanger” åbner d. 24. marts kl. 14.00 og er åben resten af 2017. Se mere på www.faengslet.dk.