Byvandring - Byens gader og deres beboere

13. marts 2017

Tirsdag d. 21. marts kl. 16.00
Borgergade, Badstuestræde, Fugholm, Graven … Gaderne i Horsens’ indre by fortæller en historie, der går meget langt tilbage - til vikingetid og middelalder. Bemærk at der skal købes billet.

Kom med ud i kulturhistorien. Horsens Museum inviterer igen til Historiske Tirsdage, hvor vi formidler et historisk emne på fire tirsdag eftermiddage hen over foråret. Denne gang er temaet Byens gader – og deres beboere. Vi går kronologisk til værks, så første gang handler det om vikingetiden og middelalderen.

VIGTIGT: Som noget nyt er der indført tilmelding og en deltagerbetaling for vores byrundvisninger. Se nederst.

Byens gader og deres beboere
 - gadenavne, historie og udvikling i vikingetid og middelalder

Borgergade, Badstuestræde, Fugholm, Graven … Gaderne i Horsens’ indre by fortæller en historie, der går meget langt tilbage. Enkelte gadeforløb i området omkring Klosterkirken kan spores helt tilbage til vikingetiden, mens mange af gaderne ved Torvet og Søndergade er grundlagt i middelalderen. Vi vil gå en tur rundt i den indre by og se på gaderne som en central del af byens udviklingshistorie fra befæstet anløbsplads til middelalderlig købstad. Vi vil undervejs se på gadenavne, der fortæller om lige netop disse gaders beboere og funktioner, og vi vil se på, hvordan gaderne indgik i byens topografiske udvikling.

• Rundviser: Arkæolog Lars Pagh
  • Mødested: Krydset Borgergade/Badstuestræde
  • Pris: 30 kr. Køb billetter her.
  • Varighed: Ca. 1 time
« 2016