Oldtidens spor - det digitale spor

23. april 2017

Onsdag d. 10. maj 2017 kl. 19.00
I montrerne på Horsens Museum gemmer sig mange spændende og bemærkelses-værdige fund fra egnen omkring Horsens. Genstandene har betydning ikke bare lokalt, men også nationalt og internationalt. Billet kræves. Køb her.

Horsens Museum byder indenfor til nye fortællinger om gamle fantastiske fund. To af museets arkæologer fortæller på aftenen om udvalgte genstande i udstillingen Oldtidens spor.

I udstillingen Oldtidens Spor på Horsens Museum gemmer sig mange spændende og bemærkelsesværdige fund fra Horsens og omegn. Genstandene har betydning ikke bare lokalt, men også nationalt og internationalt.

Genstandene fortæller hver især deres egen historie, men til hvert fund knytter sig også en fortælling om dets betydning og under hvilke omstændigheder, det blev fundet. Disse fortællinger bliver nu tilgængelige som digitale fortællinger, der knytter sig til udstillingen. Denne aften præsenteres de nye historier.

Efter introduktionen til de digitale fortællinger vil arkæologerne Orla Madsen og Per Borup fortælle om udvalgte fund i udstillingen. Orla Madsen udgravede den rige gravplads ved Hedegård fra slutningen af 1980’erne, og mange af de bedste fund er udstillet på Hosens Museum. Per Borup vil med udgangspunkt i udstillingens ældste fund fortælle om den ældre stenalders rige miljø omkring Horsens Fjord.

Horsens Museum byder undervejs på en forfriskning, og der vil være adgang til museets udstillinger i pausen, hvor også de nye digitale muligheder i Oldtidens Spor kan afprøves.

• Foredragsholder: Horsens Museums arkæologer
  • Mødested: Sundvej 1a, 8700 Horsens
  • Pris: 45 kr. + gebyr. Pris ved indgangen 50 kr. Køb billet her.
  • Varighed: Ca. 1½ time