layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 
Mozart Lindbergs rebstige

Fængslets aktiviteter i maj

24. april 2017

Torsdag d. 4. maj, lørdag d. 6. maj, søndag d. 7. maj
I maj tilbyder fængselsmuseet en række åbne rundvisninger, som alle har fokus på de mange fantasifulde, udspekulerede og dristige flugtforsøg, som fængslet har været vidne til.

Ca. en måned efter åbningen af Horsens Straffeanstalt lykkedes det den første fange at flygte. Den unge fange hed Casper Abrahamsen, og siden da har mange forsøgt at gøre ham kunsten efter. I maj tilbyder Fængselsmuseet er række åbne rundvisninger, der alle har fokus på fanger som Casper Abrahamsen og deres mere eller mindre succesfulde flugtforsøg.

Du kan bl.a. høre om fangen Mozart Lindberg, som flere gange forsøgte at undvige – dog uden det store held. I 1927 kastede han f.eks. en rebstige ud af et hul i muren, men uheldigvis for Lindberg ramte stigen betjentkontorets vindue på etagen underneden, og dermed sluttede også dette flugtforsøg før planlagt. Mange år senere, i 1982, lykkedes det en fange at flygte uden brug af hverken rebstige eller andre flugtredskaber. Fangen kravlede op på taget af væveribygningen, tog tilløb og sprang ganske enkelt over på fængslets ringmur og hoppede ned på den anden side. Kom med på en rundvisning, hør historien og se hvor langt fangen skulle springe for at nå sit mål.       

Rundvisningstilbud

Torsdag den 4. maj kl. 11.00 vil historiker Maja Busted tage gæsterne med til de steder, hvor fangerne flygtede fra og fortælle historierne der.

Lørdag den 6. maj kl. 10.30 og kl. 12.00 kan du følge historiker Maja Busted på rundvisning, hvor du kan høre om dristige flugtforsøg og røre ved rigtige flugtredskaber. Begge rundvisninger er tilrettelagt for gæster i alle aldre.  

Søndag den 7. maj kl. 11.00 vil historiker Rasmus Grønbæk fortælle om, hvad der får fanger til at flygte, hvilken betydning vejr og årstid har og om fængslets mest populære flugtsted. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at se nogle af de møjsommeligt konstruerede flugtredskaber.   

Praktiske informationer

Rundvisningerne koster 35 kr. og dertil kommer entré til museet.

Praktisk information og bestilling af billetter: www.faengslet.dk

Yderligere informationer

Historiker Rasmus Barslund Grønbæk tlf. 24959706, rbg@horsens.dk.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori