Depot af ofrede stenøkser ved Egebjerg Bakke

Rundt om Egebjerg - kultur og natur

14. maj 2017

Onsdag d. 17. maj 2017 kl. 19.00
Tag med på guidet tur rundt om Egebjerg. Vi starter ved Vandværkssøen og følger Lille Hansted Å til Egebjerg. Undervejs fortæller naturvejleder og arkæolog om naturen samt om Egebjergs lange og rige kulturhistorie.

Egebjerg er beliggende i et område med mange fortidsminder. I hele Egebjerg-området har Horsens Museum de seneste år undersøgt store arealer i forbindelse med byggemodning. Arkæolog Per Borup vil fortælle om et udvalg af undersøgelserne, herunder nogle af resultaterne fra museets seneste udgravninger ved de nye kvarterer på Egebjerggårdsvej. Der er i området omkring Egebjerg undersøgt bebyggelse fra alle perioder af jernalderen, og der tegner sig efterhånden et spændende billede af et meget intensivt beboet område.

Aftenen byder også på fortællingen om lokal produktion af de såkaldte kronehalsringe. Selve ringene er en relativt velkendt oldsagstype fra ældre jernalder – typisk nedlagt i vådområder som offergaver. Det er til gengæld første gang, vi finder spor efter selve produktionen af disse ringe i Danmark.

Arrangeret i samarbejde med Naturcenter Ulvedal.

• Rundviser: Arkæolog Per Borup (Horsens Museum) og naturvejleder Thorke Østergaard (Naturcenter Ulvedal)
  • Mødested: P-pladsen ved Vandværkssøen på Skovvej, 8700 Horsens (nær nr. 44)
  • Pris: Gratis, ingen tilmelding.
  • Varighed: Ca. 2 timer