Arkæologen får god hjælp af den store skovl

Aktuel arkæologi - jernalderen ved Torsted

11. maj 2017

Onsdag d. 31. maj 2017 kl. 15.00
Museets arkæologer byder indenfor på Horsens Museum til fortællinger om aktuelle udgravninger og fund. Denne eftermiddag drejer det sig om de nye udgravninger i industrikvarteret ved Torsted. Billet kræves.

Aktuel arkæologi på Horsens Museum – jernalderen ved Torsted

Museets arkæologer byder indenfor på Horsens Museum til fortællinger om aktuelle udgravninger og fund. Der vil også være adgang til museets udstillinger.

Tilbage i 1988 - før Vestvejen skulle etableres - udgravede Horsens Museum huse og gårde fra jernalderen. Udgravningerne gav et tværsnit gennem en landsby fra starten af vores tidsregning, men uden at grænserne på landsbyen blev fundet.

På grund af byggemodning lige syd for Vestvejen har museet i år haft anledning til at finde og undersøge den sydlige del af jernalderlandsbyen, og vi kan nu nærmere os svaret på, hvordan landsbyen har været indrettet, og hvordan den har udviklet sig gennem tiden.

Kom og hør nærmere om, hvordan vi har udgravet landsbyen, om jernalderens huse og gårde, og se på fund fra udgravningen, blandt andet dekorerede lerkar.

Eftermiddagen kan rundes af med at se på fund fra jernalderen i Horsens Museums udstilling, Oldtidens Spor, hvor der også vil være mulighed for at få en introduktion til udstillingens nye digitale fortællinger.

• Foredragsholder: Arkæolog Kent Laursen
  • Mødested: Horsens Museum, Sundvej 1a, 8700 Horsens
  • Pris: 25 kr. + gebyr. Pris ved indgangen 30 kr. Køb billet her.
  • Varighed: 1 time