layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 

Fængselsmuseet i vinterferien

03. februar 2017

Fantastiske flugthistorier og gode historier for alle aldre er Fængselsmuseets bud på vinterferiens museumsoplevelse.

Rundvisningstilbud
En slangebøsse, fire kraftige metalringe, en gyngehest, en svævebane, og et 60 m langt tov er et udvalg af de finurlige og fantasifulde ting, som fanger har brugt for at slippe ud i friheden. Vi har samlet de allerbedste flugthistorier, og i vinterferien kan du komme med på en rundvisning, som står helt i flugtens tegn. Rundvisningen er for alle med hang til gode historier og tilrettelagt så også børn fra ca. 5 år kan deltage, men alle er velkomne.

Skide god plan!

Hvordan ville du flygte fra et fængsel? Du kan deltage i Fængselsmuseets vinterferiekonkurrence, hvor du skal udtænke den allerbedste flugtplan. I museets Ejail-rum kan du lade dig inspirere af billeder af flugtgenstande, avisudklip, en film om Lorentzens flugt gennem en 18 m lang tunnel, og de andre gæsters planer. Tegn eller skriv om din flugt og vær med i konkurrencen om årskort til Fængselsmuseet.

Hvad husker du?
Kan du huske en flugt? Eller har du andre historier om fængslet? For at kunne formidle og forstå fængslets historie, har vi brug for viden, anekdoter og erindringer. Derfor indbyder vi i vinterferien alle, som har lyst til at dele deres historie med os i museets Ejail-rum. Arrangementet er det første af en række af tilbud, som Fængselsmuseet planlægger i 2017 for at sætte fokus på indsamling af viden om fængslet. Projektet, som er støttet af Nordea-fonden, er en del af det tværgående samarbejde ”Historier om Danmark”, og Fængselsmuseet deltager sammen med bl.a. DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen.

Praktiske informationer
Fængselsmuseet er åbent kl. 10-16 alle ugens dage inkl. mandag, hvor vi ekstraordinært holder åbent i anledning af vinterferien i uge 7.
Der tilbydes 6 daglige rundvisninger d. 13. – 19. februar, og det koster 35 kr at deltage, når entré til museet er betalt.
Alle andre ferieaktiviteter er gratis, når entré er betalt.
Yderligere praktiske informationer og bestilling af billetter på www.fængslet.dk.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori