Jernaldermagt i det midtjyske

27. april 2017

Søndag d. 30. april 2017 kl. 13.00
Da Horsens Museum påbegyndte udgravningen Hedegård ved Ejstrupholm i slut 80’erne-start 90’erne, fandt de en gravplads fra jernalderen, med et indhold langt over det almindelige. Alt tyder på, at Hedegård rummer en helt speciel boplads.

Da Horsens Museum påbegyndte udgravningen Hedegård ved Ejstrupholm i slut 80’erne-start 90’erne, fandt de en gravplads fra jernalderen, med et indhold langt over det almindelige. Siden Museum Midtjylland fik ansvaret for området efter kommunalreformen, er der lavet nye undersøgelser i området, og de har givet meget lovende resultater, så de to museer nu i fællesskab kan fortælle om de mennesker, der har levet dér. Alt tyder på, at Hedegård rummer en helt speciel boplads, der ligesom gravpladsen giver et billede af betydningsfulde beboere.

På den nationale Fortidsmindedag d. 30. april vil Museum Midtjylland og Horsens Museum derfor i fællesskab fortælle om den viden, Hedegård allerede har kastet af sig, samt om alle de arkæologiske potentialer pladsen har for at kunne fortælle om livet i det midtjyske for 2000 år siden.

For hvem boede på Hedegård omkring år 0? Hvad foregik der, som har efterladt så betydelige arkæologiske spor? Hvor skal vi lede for at finde de spor? Og vigtigst af alt, hvorfor er pladsen er så utrolig spændende? Alle de spørgsmål kan du få besvaret, hvis du kommer og møder arkæologerne til Fortidsmindedagen ved Hedegård.

Der vil løbende være mulighed for at læse mere om dagen og undersøgelserne på museernes Facebooksider.

På selve dagen kommer det til at foregå ude i det fri, så medbring fornuftigt tøj til vejrforholdene.
Alle er velkomne til en hyggelig eftermiddag på Hedegård.

Glæd jer til en hyggelig søndag sidst i april.

• Rundviser: Museernes arkæologer
  • Mødested: Rønslundevej 4, 7361 Ejstrupholm, Danmark