Opslag sættes op

1. maj 1945 i Horsens

27. marts 2017

Torsdag d. 6. april 2017 kl. 16.00

Aprils torsdagstale på Byarkivet kommer til at handle om Horsens i besættelsesårene - helt præcist om 1. maj 1945, da Horsens i nogle få timer og helt uofficielt var befriet. Journalist og forfatter Chr. Rimestad vil med afsæt i sine bøger "Horsens går til modstand" fortælle om, hvad der skete denne maj-tirsdag og hvorfor. For nok kaldte nogle bagefter med et smil det hele for "en generalprøve" på den rigtige befrielse fem dage senere, men begivenhederne 1. maj var med til at forstærke de uoverensstemmelser inden for den lokale modstandsbevægelse, som for alvor kom til udtryk i forsommeren 1945.

• Rundviser/foredragsholder: Journalist og forfatter Christian Rimestad
  • Sted: Byarkivet, Horsens Bibliotek, Tobaksgården 12, 8700 Horsens
  • Pris: 25 kr. inkl. Kaffe/the + gebyr. Køb billetter her eller ved indgangen.
  • Varighed: Ca. 1 time