layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 
En bæver har fældet et træ

Istidsjægere

24. marts 2017

Onsdag d. 29. marts 2017 kl. 15.00
Aktuel arkæologi på Horsens Museum – Istidens jægere ved Horsens

Museets arkæologer byder indenfor på Horsens Museum til fortællinger om aktuelle udgravninger og fund. Der vil også være adgang til museets udstillinger. 

Denne eftermiddag byder på historien om en lille gruppe jægere, der for 13.000 år siden tog ophold ved en sø syd for Horsens. 
De seneste uger har Horsens Museum i samarbejde med en række samarbejdspartnere været i fuld gang med den egentlige undersøgelse af et dødishul med fund fra den periode, vi kalder Brommekulturen. Undersøgelsen nærmer sig nu sin afslutning, og arkæologerne er klare til at fortælle om de foreløbige resultater og fremvise udvalgte fund fra undersøgelsen. 
Undersøgelsen har haft fokus på både geologi og arkæologi. Istidssøens mange uforstyrrede lag er blevet tegnet, opmålt og beskrevet. De mange lag fortæller historien om, hvordan vores klima har udviklet sig siden isens afsmeltning. 
Bevaringsforholdene er næsten uforståeligt gode. I lagene er fundet helt friske grene, kviste og blade. Blandt andet resterne af birketræer, der helt tydeligt er blevet gnavet over af bævere. 

Foredragsholdere: Arkæolog Martin Krog Nielsen og arkæolog Per Borup
Mødested: Horsens Museum, Sundvej 1a, 8700 Horsens
Pris: 25 kr. + gebyr. Køb billet her. Pris ved indgangen 30 kr.
Varighed: 1 time 
 
Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori