Nørregade 17, ”Kattefrøkenens hus”. Byarkivet i Horsens

06. april 2017

Tirsdag den 18. april 2017 kl. 16.00
Byens gader og deres beboere: Herman Bang

”Lev vel. Du By. Som bærer mit Barndomshjems Navn”
(Barndomshjemmet, Horsens Avis 7. juli 1885).

Tirsdag den 18. april tilbyder Horsens Museum igen byvandring med Historiske tirsdage. Temaet er byens gader og dets beboere. Denne gang en helt specifik beboer, nemlig forfatteren Herman Bang.

Herman Bang boede som barn i Horsens fra 1863 til 1872, da hans far var præst ved Vor Frelser Kirke. Senere brugte han mange af sine erindringer herfra i sit store forfatterskab. Men hvad var det for en by, Herman Bang oplevede? Hvilke steder gjorde så stort indtryk på ham, at han, selv efter mange år i København og flere udenlandsophold, blev ved med at vende tilbage og bruge byen og dens mennesker som inspiration?

Kom med på byvandring og gå i Herman Bangs fodspor. Oplev byen, som den unge Herman Bang gjorde det: se de steder og hør de oplevelser, der gjorde så store indtryk på ham og var med til at forme ham som menneske og forfatter.

Praktisk info:
Mødested: Søndergade 41, ved porten
Slutsted: Graven/Søndergade
Billetter koster 25 kr. + gebyr ved køb på www.horsensmuseum.dk
eller 30 kr. ved fremmøde kontant og på Mobilepay.
Turen forventes at tage 1,5 time
Rundviser: Historiker Anne Katrine Nagel Christensen