Byvandring: Udenfor byens porte

10. august 2017

Tirsdag d. 15. august kl. 16.00
I vikingetiden og middelalderen foregik det urbane liv på et snævert område inden for byens porte. Men hvad skete der uden for? Der var forbud mod handel uden for den befæstede by, men ellers var der en del aktivitet. Billet kræves.

Byvandring: Udenfor byens porte

08. august 2017

Tirsdag d. 29. august kl. 16.00
Horsens bys fællesejede markjorder blev i begyndelsen af 1800-årene udstykkede og solgt til private. Nogle af de første, som slog sig ned her, var handelsgartnerne. Billet kræves.

Torsdagstale: Nordboernes koloni på Grønland

08. august 2017

Torsdag d. 7. september kl.16.00
Historien om nordboernes koloni på Grønland (985-1500 e.kr.). Her skulle de vænne sig til et nyt miljø med nye muligheder og begrænsninger, mens de stadig holdt fast i deres kulturelle arv. Billet kræves.

byvandring

Horsens’ historie på en time

19. juli 2017

Mandag den 24. juli 2017 kl. 19.00
Sommeraftens byrundvisning. Deltagerne på en tur gennem Horsens’ midtby, hvor der fortælles om byens væsentligste, historiske bygninger og de store træk i byens historie fra vikingetiden og til år 1900.

Udstilling: Glimt af Horsens

06. juli 2017

Horsens Museum har mange flotte genstande på vores magasiner, som vi gerne vil vise frem. Nu har vi flyttet magasinet ind på museet med en ny udstilling, der fortæller byens historier gennem tre århundrede.  Der er fokus på det russiske hof, Lichtenberg, Løwenstein og 2. verdenskrig.

Sommervandring i Horsens midtby

25. juni 2017

Mandag d. 3. juli 2017 kl. 16.00
Hør om det russiske hof, Lichtenberg, Vitus Bering og mange flere, når vi bevæger os ned igennem Søndergade i jagten på de gode historier. Det bliver en sommervandring med fokus på alt det bedste fra Horsens.

Fængselsmuseet i sommerferien 2017

23. juni 2017

D. 26. juni – 13. august 2017
Fængselsmuseet fejrer i sommerferien den nye spektakulære udstilling ”Lorentzens tunnel”, hvor du fra sidelinjen overværer en ægte flugtkonge i aktion. Det gør vi med en række forskellige flugtinspirerede tilbud og aktiviteter for alle aldre og interesser.

Fængsletsmuseets aktiviteter i juni 2017

31. maj 2017

I anledning af åbningen af udstillingen ”Lorentzens tunnel” sætter Fængselsmuseet i juni fokus på fangen Carl August Lorentzen, og den tunnel han flygtede igennem. Kom med på en af museets åbne rundvisninger og få historien om flugten og mennesket bag den spektakulære bedrift.

Guidet tur gennem Klokkedal og Tyrsted

30. maj 2017

Torsdag d. 15. juni 2017 kl. 19.00
Denne sommeraften går turen gennem den naturskønne Klokkedal til det ældste Tyrsted. Undervejs fortæller naturvejlederen om sommerskoven og arkæologen om områdets kulturhistorie. Hør blandt andet om, hvordan Klokkedal – måske – fik sit navn.

Landet mellem 2 åer

29. maj 2017

Lørdag d. 17. juni 2017 kl. 11.00
Området mellem 2 sejlbare åer var attraktivt for oldtidsfolket. Her kunne man få kontakt med venner og frænder samt fiske og skyde dyr. Hør om aktiviteter rundt om Bygholm Å, om byen der forsvandt og om gravmonumenter, dysser og gravhøje.

« 2016
seneste 2017