Byarkivet er flyttet ind på museet

09. marts 2019

Byarkivet åbner igen i nye lokaler på Horsens Museum.

Horsens Museum efter lukketid - Gudenåens kulturhistorie

28. februar 2019

Torsdag d. 7. marts kl 16. byder Horsens Museum indenfor på museet til udstillinger og samlinger. Museets personale vil fortælle om det daglige museumsarbejde, aktuelle genstande og arkæologiske udgravninger.

Fastelavn på Horsens Museum

28. februar 2019

Kom til fastelavn med tøndeslagning og gratis fastelavnsboller lørdag den 2. marts kl. 10-12 på Horsens Museum.

Gratis foredrag om Horsens i 50´erne

13. februar 2019

Med udgangspunkt i bogen ”Horsens i 50'erne”, fortæller museumsinspektør Merete Bøge Pedersen og redaktør Ole Sohn  d. 23. april om arbejdet med bogen, og om byens udvikling i 50’erne.

Foredrag: Årets udgravninger

22. januar 2019

Tirsdag d. 29.01.2019. kl 19.

Denne aften bydes indenfor på Horsens Museum, hvor museets arkæologer traditionen tro fortæller om årets udgravninger og gode fund.

Byvandring

Guidede ture i Horsens

08. januar 2019

Oplev Horsens på en guidet tur igennem byens spændende kvarterer. Hvorfor er Søndergade så bred? Hvorfor ligger Fængslet på bakken? Og hvem var egentlig Vitus Bering? Dyk ned i historien og få svar på dine spørgsmål i en anderledes og personlig oplevelse af byens mange perler.

Gratisentre2019

Gratis entré på Horsens Museum

07. januar 2019

Gratis entré for alle på Horsens Museum. Fra årsskiftet er der indført gratis entré for både børn og voksne på Horsens Museum. Tag hele familien gratis med på museet og oplev de spændende udstillinger. De mindste kan gå på opdagelse i den børnevenlige legetøjsudstilling "Pilfingrenes Paradis", hvor man ikke kun må se, men også gerne røre!

Allan AOF

3 x guidede ture arrangeret i samarbejde mellem Horsens Museum og AOF Horsens-Hedensted.

07. januar 2019

Vi gentager successen med de guidede ture, som er arrangeret i samarbejde med AOF Horsens-Hedensted. Der er tale om betalingsarrangementer med arkæolog Allan Skov Larsen som turleder.

Podcasts skal formidle Gudenåens kulturhistorie

12. december 2018

I løbet af 2019 kan du blive klogere på Gudenåens kulturhistorie, mens du kører bil, støvsuger eller går en tur derude, hvor det hele fandt sted. Det skal en ny podcastserie sørge for. I foråret 2019 producerer GudenåSamarbejdet en række podcasts, hvor Gudenåens museer deler ud af deres store viden om Gudenåens historie.

Julestue åben: Ridder jul på Horsens Museum

27. november 2018

Horsens Museum byder indenfor til et hyggeligt besøg i museets julestuer! Her kan I møde vores oldemødre, lave julepynt og gå på opdagelse i riddersalen. Booking er nødvendigt ved større grupper. Vi glæder os til at se jer! I den forbindelse er udstillingen "Pilfingrenes Paradis" igen åben for publikum.