rasmusrundviser

Rundvisninger: Familielørdag - plads til alle aldre

06. oktober 2017

Lørdag d. 7. oktober kl. 11.00 og kl. 12.30
Rundvisningen er tilrettelagt for aldersgruppen ca. 8 - 99 år. På turen får du et indblik i, hvordan hverdagen fungerer i et lukket fængsel, og du får rig mulighed for at lytte, røre og spørge. Hver måned varieres der med nye emner.

Glimt af Horsens

04. oktober 2017

Horsens Museum har mange flotte genstande på vores magasiner, som vi gerne vil vise frem. Nu har vi flyttet magasinet ind på museet med en ny udstilling, der fortæller byens historier gennem tre århundreder. Der er fokus på det russiske hof, Lichtenberg, Løwenstein og 2. verdenskrig.

gammelcelle

Formidleren fortæller

04. oktober 2017

Torsdag d. 12. oktober kl. 11.00
En af Fængselsmuseets formidlere viser genstande frem som optager dem lige nu og fortæller historien bag genstandene. Se, hvad der vil blive talt om på Fængselsmuseets Facebookside en uge før fremvisningen, eller mød op og lad dig overraske.

Fængselsmuseet åbner Insero mediaLab

03. oktober 2017

Lørdag d. 14. oktober kl. 11.00
Fængselsmuseet slår dørene op for endnu en udvidelse. Insero mediaLab er Fængselsmuseets nye store satsning - et kreativt, teknologisk legeland indrettet til alle, som har lyst til at prøve kræfter med medieproduktion og historiefortælling.

Lørdagsrundvisning

02. oktober 2017

Lørdag d. 14. oktober kl. 13.00
Kom med på en rundvisning i det prisvindende museum og få et unikt indblik i fængselsliv gennem 153 år. På turen rundt i museet ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du hører udvalgte fortællinger om fanger, fængselsliv og flugtforsøg.

Fængselsmuseet: Flugt fra Horsens til Stalag Luft III

01. oktober 2017

Efterårsferien, mandag d. 16. - søndag d. 22. oktober
I marts 1944 flygtede 76 officerer gennem en 100 m lang tunnel fra den tyske krigsfangelejr Stalag Luft III. Fem år senere flygtede Carl August Lorentzen ene mand gennem en 18 m lang tunnel fra Statsfængslet i Horsens. Var Lorentzen inspireret?

Viggo Norns vandtårn

01. oktober 2017

Det ikoniske vandtårn i Lunden er indtil november åbent for offentligheden i forbindelse med præsentationen af lydkunstværket ”Tower Music”. Horsens Museum og Byarkivet har i den forbindelse lavet en lille udstilling, der fortæller om tårnets historie.

Byarkivet: Torsdagstale: Om Horsens kirkegårde

30. september 2017

Torsdag d. 2. november kl. 16.00
Sofie Kristensen, KA i Middelalder- og Renæssancearkæologi, taler om et gravminderegistreringsprojekt, der fandt sted i foråret på Nordre, Østre og Vestre Kirkegårde.

Byvandring: Udenfor byens porte

24. september 2017

Tirsdag d. 26. september 2017 kl. 16.00
I anden halvdel af 1800-tallet skete der en stor økonomisk opblomstring i Horsens: Nye industrier kom til, og industrielle processer blev udbredt. I takt hermed voksede byen.

Reformationen og dens virkninger i Danmark

23. september 2017

Onsdag d. 4. oktober 2017 kl. 19.00
Lektor i kirkehistorie på Aarhus Universitet Carsten Bach-Nielsen fortæller, hvordan reformationen i Danmark blev gennemført med magt, nemlig ved et statskup. Kongen gjorde sig til herre over kirke og stat.

« 2016
seneste 2017