Guidet tur: Da Skt. Ibs blev til Vor Frelsers

18. september 2018

Tirsdag d. 25. september kl. 16.30
Horsens Museum afholder igen Historisk Tirsdag. Denne gang bliver det med en fortælling om middelalderkirkerne i Horsens med udgangspunkt i Vor Frelsers Kirkes historie. Vor Frelsers er desværre aktuel pga. den ulykkelige brand i sidste måned.

Tidskapslen fra Kilden i Kildegade

14. september 2018

Da man, efter den altødelæggende brand i Arbejdernes Forsamlingsbygning ”Kilden” i Horsens, gik i gang med nedbrydningen af bygningen, fandt man mellem murbrokkerne en tidskapsel, der var muret inde bag grundstenen fra 1922.

Rekonstruktion af Vitus Bering, Horsens Museum

Åbent hus på Horsens Museum

09. september 2018
Onsdag d. 12. september kl. 16.00

Horsens Museum byder indenfor på museet til udstillinger og samlinger. Museets personale vil fortælle om det daglige museumsarbejde, aktuelle genstande og arkæologiske udgravninger.

Mit fængsel – Fængselsbetjentene fortæller

08. september 2018

Kom med en fængselsbetjent på rundvisning gennem det spændende Fængselsmuseum og få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Guidet tur: Bronzealder og bynatur

07. august 2018

Tirsdag d. 21. august kl. 19.00
På turen sættes de nye undersøgelser ved Kørupvej ind i en større sammenhæng med de talrige øvrige fund fra bondestenalderen og bronzealderen, som karakteriserer området omkring Lund og Horsens. Flere af fundene fra bondestenalderen er internationalt kendte.

Guidet tur: Underup

05. august 2018
Søndag d. 2. september kl. 15.00

Gåtur fra Underup til Vorbjerg Højene og Slaggaard Banke med museumsinspektør Per Borup som kyndig guide. Området er et unikt oldtidsmiljø i et kuperet område - her finder vi både gravhøje, stenalderbopladser og andre kulturspor.

Debataften: Fremtiden for kulturen i Horsens?

Mandag d. 3. september kl. 19.00
Kom og giv din mening til kende og få svar på dine spørgsmål, når formanden for Kultur- og Civilsamfundsudvalget, Jakob Bille og Kultur- og eventchef, Lasse Schuleit, kommer på besøg for at tale om fremtidens kulturliv i Horsens Kommune.

Guidet tur: Rundvisning ved Gedved Sø

Torsdag d. 6. september kl. 17.00
I disse dage arbejdes på etableringen af Gedved Sø. Forberedelserne har været undervejs i mange år, men nu er projektet en realitet. Landskabet ved Gedved Sø er arkæologisk meget specielt.

Guidet tur: Byrundvisning – Spedalsø, den lille landsby

Torsdag d. 6. september kl. 16.30
Det beboede Spedalsøkvarter var oprindelig en lille landsby i et landområde med vand til næsten alle sider. Navnet Spedalsø er afledt af "Hospitalets Ø", da Sct. Jørgens Hospital brugte området til græsning for dets dyr.

Udstilling: Danico Keramik

31. juli 2018

I en ny udstilling i forhallen viser Horsens Museum et fint udvalg af den store DANICO produktion. Keramikfabrikken DANICO blev grundlagt i 1919 af pottemageren Niels Peder Nielsen og købmand Carl Corfitzen. DANICO-navnet er en sammensætning af bogstaverne ”DA” for Danmark, ”NI” for Nielsen og ”CO” for Corfitzen.