Sommerferien 2019 på Horsens Museum

18. juli 2019

Trænger du til at blive kølet af i sommervarmen, eller skal du i ly for en regnbyge?  Horsens Museum er svaret - og det er gratis at komme ind! Vi holder sommerferieåbent alle dage fra 10-16 i ugerne 27-35 (1. juli-31.august).

Vandring gavlmalerier

Byvandring: Byens nye gavle

17. juli 2019

Onsdag d. 14. august kl. 16.30

Horsens Museum og Horsens Kunstmuseum inviterer til byvandringer rundt til byens nye kunstudsmykninger. Der vil blive fortalt om kunst- og kulturhistorie.Guiderne er museumsinspektør Julie Horne Møller og museumsinspektør Nick Schaadt. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Mødested annonceres senere.

Kyradser

Torsdagstale: Da Horsens havde soldater

10. juli 2019

Torsdag den 5. september 2019 kl. 16:00. Hvordan var byens liv med soldaterne som tvungne gæster og hvad fortæller de historiske erindringer om dengang, Horsens havde soldater? Allan Skou Larsen, arkæolog og kulturhistorisk guide fortæller i et ”Torsdag-foredrag” om perioden med Det Slesvigske Kyradserregiment i Horsens. Foredraget der er gratis, finder sted i Byarkivet, Sundvej 1A, 8700 Horsens.

Stjernholmgade

Affaldshullernes hemmelighed

07. juni 2019

Den 18. juni kl. 19:00 kan du gå med på en gratis skraldespands- og vandretur med naturvejleder og arkæolog i Horsens midtby

Hør naturvejleder Thorke Østergaard fortælle om byens dyre- og planteliv og arkæolog Frederik Callesen om de hemmeligheder fra byens fortid, som hullerne til de nedgravede affaldscontainere gemte på.

Bileribyen

Byvandring: 1950'ernes Horsens

06. juni 2019

Den 11. juni kl. 16:30 kan du komme med på den fjerde af forårets Historiske Tirsdage. Denne gang handler det om Horsens omkring 1950'erne. Det er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.

gedved

SÆRUDSTILLING: Gedved Sø – 10.000 års historie

03. juni 2019

Gedved Skoles 6. årgang udstiller plancher og model af Gedved Sø på Horsens Museum i samarbejde med museets arkæologer. Udstillingen åbner med taler den 13. juni kl. 16:00 og kan opleves hele sommerferien. Entré er gratis.

gudenaen

Otte østjyske museer lancerer ny podcast om Gudenåen

03. juni 2019

Nu kan du blive klogere på Gudenåens mange kulturhistorier, mens du sidder i bussen, sofaen eller bevæger dig rundt ude i naturen. Den nye podcast ”Åsteder – fortællinger fra Gudenåen” er netop udkommet med det første afsnit om Gudenåens udspring.

Gravhojkomp

Foredrag: Kammerherre Sehesteds fund fra Addit - Om bronzealderhøje, blå glasperler og rageknive

24. maj 2019

Den 4. juni 2019 kl. 19:00 kan du høre arkæologerne Per Borup og Ejgil Lauritzen fortælle om Sehesteds fund og de skjulte historie, der vidner om fjerne forbindelser langt uden for landets grænser. Billetter kan købes her.

HorsensRaadhus

Byvandring: Horsens omkring 1850'erne

21. maj 2019

Tirsdag den 28. maj kl. 16:30 kan du komme med på den tredje af forårets Historiske tirsdage. Denne gang er fokus på Horsens omkring 1850'erne. Det var perioden, hvor Grundloven lige var vedtaget, industrien tog fart og urbaniseringen tog til. Mødestedet er hjørnet af Jessensgade og Hestedamsgade, det er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

EfterlysningforDGB

HJÆLP Den Gamle By med at genskabe julen i Horsens!

21. maj 2019

En del af julen i Horsens skal genskabes i Den Gamle By.
Men museet i Aarhus har brug for hjælp, for at det kan lade sig gøre.

Kan du hjælpe med information om de gamle indsamlingsnisser? Så kontakt Horsens Museum.