Byvandring: De to hoffer

18. maj 2018

Tirsdag d. 22. maj kl. 16.30
Guidet tur. Horsens husede mellem 1780-1830, med en lille afbrydelse, to forskellige hoffer. På trods af at hofferne satte deres præg på samtidens Horsens, så er der næsten intet umiddelbart synligt bevaret fra dem i vore dages bybillede.

Vand og voldsted: Tur til Husodde og Elbæk Skov

15. maj 2018

Guidet tur, tirsdag d. 15. maj kl. 19.00
Denne forårsaften går turen til den naturskønne Elbæk Skov. Hør blandt meget andet om Elbæk Skov som fristed – fristed fra middelalderens ufred og horsensianernes slidsomme arbejdsliv.

14. maj 2018

Husk: TV-udsendelse på DRK, afsnit 3 af 6 - onsdag d. 16. maj kl. 21.45

14. maj 2018

Husk: TV-udsendelse på DRK, afsnit 4 af 6 - onsdag d. 23. maj kl. 21.45

11. maj 2018

Hvis du ikke nåede at se atsnit 1 og 2 af udsendelsesrækken om Vitus Bering, kan du se dem her. Rejsedokumentaren fortæller over seks afsnit den spændende historie om Berings ekspeditioner, der havde til formål at kortlægge områder øst for Sibirien. Bering var født i Horsens, og Horsens Museum har bidraget til programserien.

08. maj 2018

Husk: TV-udsendelse på DRK, afsnit 2 af 6 - onsdag d. 9. maj kl. 21.45

Byvandring: De mere skjulte sider af Horsens

04. maj 2018

Guidet tur, tirsdag d. 8. maj kl. 16.30
Selvom der er mørkt og stille bag facaden, sker der altid noget under overfladen. Det har ikke været synligt for almindelige horsensianere, men gennem historien har det alligevel haft stor betydning for byens styre og udvikling og dermed en stor del af indbyggere.

Byarkivet: Torsdagstale - de hvide busser på Møgelkær

02. maj 2018

Foredrag, torsdag d. 3. maj kl. 16.00.
Hør den spændende historie om lejren der i en kort periode før den 5. maj 1945 husede befriede norske og danske koncentrationslejrfanger, der kom fra Tyskland med Folke Bernadottes hvide busser.

Aktuel arkæologi: Vikingerne i Torsted

01. maj 2018

Tirsdag d. 29. maj kl. 16.00
Foredrag: Direkte ind fra felten kommer Horsens Museums arkæolog, Lars Pagh, der fortæller nyt fra en udgravning i den vestlige udkant af Torsted, hvor Horsens Kommune forbereder den næste udstykning af det areal, vi kalder Østerhåb Vest.

01. maj 2018

TV-udsendelse på DRK, afsnit 1 af 6 - onsdag d. 2. maj kl. 21.45