Byarkivet: Torsdagstale om post og privatbaner

07. december 2017

Torsdag d. 7. december kl. 16.00
I 2015 lukkede det sidste rigtige posthus i Horsens. Finn Skriver Laursen fortæller historien om mennesker og materiel, der gennem årene gjorde det muligt at kommunikere ved hjælp af breve.

Horsens Museums åbningstider i julen

06. december 2017

Åbent lørdag d. 23. december 2017 - 11-16
åbent
onsdag-lørdag d. 27.-30. december 2017 - 11-16
lukket d. 24.-26. december 2017
lukket d. 31.december 2017 og d. 1. januar 2018.

Fængselsmuseet: Ved ét hug

19. november 2017

November
I november er det præcis 125 år siden, at Jens Nielsen ved ét hug blev henrettet i fængslets indre vestre gård, og mange af Fængselsmuseets tilbud i november vil derfor omhandle den dødsdømte Jens Nielsen.

Fængselsmuseet i december

18. november 2017

December nærmer sig med hastige skridt, og over alt begynder lyskæder, guirlander og julestjerner så småt at dukke frem. Fængselsmuseet er ingen undtagelse, for også i år kan du opleve et julepyntet museum, som vil danne en stemningsfyldt ramme om museets rundvisningstilbud i december.

Besøg museets flot pyntede julestue

17. november 2017

Igen i år byder vi alle skoleklasser, institutioner og familier indenfor til et hyggeligt julebesøg hos museets oldeforældre. De kan fortælle om jul i gamle dage, læse julehistorier - eller danse med børnene om det store, fint pyntede juletræ. Der er åbent hos oldeforældrene frem til d. 20 december, og selve julestuen frem til d. 31. december.

Byarkivet: Torsdagstale - om Horsens kirkegårde

30. oktober 2017

Torsdag d. 2. november kl. 16.00
Sofie Kristensen, KA i Middelalder- og Renæssancearkæologi, taler om et gravminderegistreringsprojekt, der fandt sted i foråret på Nordre, Østre og Vestre Kirkegårde.

Fængselsmuseet: Formidleren fortæller

29. oktober 2017

Torsdag d. 2. november kl. 11.00
Skarpretten, inspektøren, præsten og jounalisten. Kom med overinspektør Maria Briese, når hun  torsdag afholder ”Formidleren fortæller” og i den anledning inviterer indenfor i fængslets vestre gård, som normalt er lukket for adgang.

Fængselsmuseet: Formidleren fortæller

29. oktober 2017

Torsdag d. 9. november kl. 11.00
En af Fængselsmuseets formidlere viser genstande frem som optager dem lige nu og fortæller historien bag genstandene. Se, hvad der vil blive talt om på Fængselsmuseets Facebookside en uge før fremvisningen, eller mød op og lad dig overraske.

rasmusrundviser

Fængselsmuseet: Rundvisninger - familielørdag

28. oktober 2017

Lørdag d. 4. november kl. 11.00 og kl. 12.30
Kom med på en rundvisning i det prisvindende museum og få et unikt indblik i fængselsliv gennem 153 år. På turen rundt i museet ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du hører udvalgte fortællinger om fanger, fængselsliv og flugtforsøg.

rasmusrundviser

Fængselsmuseet: Lørdagsrundvisning