Veng Kirke

Stemningsfuld lyttebiograf i Veng Kirke om Gudenåens klostre

17. januar 2020

Tirsdag den 28. januar kl. 19.00. Levende stearinlys, munkesang, klosterøl og podcasts om to af Gudenåens klostre – Øm Kloster og Voer Kloster. Det er nogle af ingredienserne, når Veng kirke og otte museer inviterer til en gratis aften med smæk på oplevelserne under hvælvingerne i Veng Klosterkirke tirsdag d. 28. januar kl. 19.

Jødisk begravelse

Torsdagstale: om Jøderne i Horsens

14. januar 2020

Torsdag den 2. februar kl. 16.00. Kom og hør historien om den første jøde i Horsens, om storhedstiden og bliv klogere på, hvordan jødisk historie i Horsens hænger sammen med både Horsens Historien og Danmarkshistorien. Taler: Museumsinspektør Christina Louise Sørensen. Sted: Byarkivet, Sundvej 1a, 8700 Horsens Pris: Gratis.

Vinterferie 2020

Vinterferie for børn

13. januar 2020

Lørdag den 8. februar til søndag den 16. februar: I vinterferien kan du lave dit eget fastelavnsris og smukke maskebalsmasker. Du kan også gå på jagt i museets udstillinger og være med i konkurrencen om en spændende børnebog. Det er ganske gratis. Åbent fra kl. 11.00-16.00.

Legetøj

Slut prut finale med legetøjsudstillingen Pilfingrenes Paradis på Sundvej!

18. september 2019

Efter mange gode år er det nu på tide at pakke de fine, gamle sager ned, så vi kan sætte noget nyt op. Det er derfor ikke længere muligt at opleve Pilfingrenes Paradis.

Leder1

Ny museums-chef brænder for Horsens-historien

17. september 2019

Museumsinspektør Merete Bøge Pedersen er tiltrådt som chef for museerne i Horsens.

aasteder

Åsteder – fortællinger fra Gudenåen

06. september 2019

Horsens Museum og arkæolog Lars Pagh har medvirket til en fin lille podcast om Klostermølle og Gudenåen. Se mere her.

torsted

Åben udgravning med Horsens Museum - Jernalderen ved Torsted

23. august 2019

Tirsdag d. 3. september 2019 kl. 19.00. Horsens Museums arkæologer holder åbent hus på museets udgravninger ved Erhvervsparken i Torsted. Arkæologerne viser rundt i udgravningsfeltet og fortæller om, hvordan en udgravning gribes an fagligt og metodisk. Følg arkæologerne tilbage til fortidens landskaber og hør om de arkæologiske data, der bliver til en del af vores fælles historie. Åben udgravning afholdes i samarbejde med Rema 1000. Mødested: Erhvervsparken 13, 8700 Horsens (Følg skilte til parkering). Pris: Gratis

Sommerferien 2019 på Horsens Museum

12. august 2019

Trænger du til at blive kølet af i sommervarmen, eller skal du i ly for en regnbyge?  Horsens Museum er svaret - og det er gratis at komme ind! Vi holder sommerferieåbent alle dage fra 10-16 i ugerne 27-35 (1. juli-31.august).

Vandring gavlmalerier

Byvandring: Byens nye gavle

11. august 2019

Onsdag d. 14. august kl. 16.30. Horsens Museum og Horsens Kunstmuseum inviterer til byvandringer rundt til byens nye kunstudsmykninger. Der vil blive fortalt om kunst- og kulturhistorie.Guiderne er museumsinspektør Julie Horne Møller og museumsinspektør Nick Schaadt. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Mødested Hestedamsgade overfor Juta Ost.

Grumstrup

Grumstrup - Landsbyliv i tusind år

09. august 2019

Tirsdag 20/8 kl. 17.00-19.00. I serien Landsbyliv arrangeres der en guidet tur rundt i landsbyen Grumstrup.

« 2019
seneste 2020