layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 
Aktivitet

Aktiviteter

 

Hjemmesiden indeholder informationer og historiske fakta om Statsfængslet i Horsens. Desuden vil det være muligt at holde sig underrettet om aktuelle fængselsrelaterede arrangementer, som Horsens Museum sætter i værk.
Fængselsmuseet består af bygningen, som er det første fængsel i Danmark, og Horsens Museums Fængselssamling, som er den største af sin art i verden. Størstedelen af udstillingsområdet står intakt, som det så ud, da den sidste fange forlod stedet i 2006. På turen rundt i udstillingen kan man blandt andet se celler, besøgsrum og kirke samt fordybe sig i emner som disciplin og hverdagen i et fængsel.

 

Formidleren fortæller er en række åbne rundvisninger på 20 min., hvor en af Fængselsmuseets formidlere fortæller om emner, som de synes er særligt spændende her og nu. Disse rundvisninger er gratis. Dog skal der betales entré til Fængselsmuseet.Familielørdag er en række åbne rundvisninger på 75 min., som er lagt til rette, for børn fra ca. 8 år og deres voksne. På turen rundt i museet hører du om livet i et fængsel, og du får rig mulighed for at lytte, se, røre og spørge. Pris pr. rundvisning: 35 kr. Dertil kommer entré til Fængselsmuseet.

 

Weekendrundvisningerer en række åbne rundvisninger på 75 min. i det prisvindende museum hvor man får et unikt indblik i fængselsliv gennem 153 år. På turen rundt i museet ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du hører udvalgte fortællinger om fanger, fængselsliv og flugtforsøg. Pris pr. rundvisning: 35 kr. Dertil kommer entré til Fængselsmuseet.


For mere information se www.fængslet.dk.